Google Maps se blochează pe Android după ultima actualizare: Ce soluții au utilizatorii?

24.09.2024
Google Maps se blochează pe Android după ultima actualizare: Ce soluții au utilizatorii?

În ultima vreme, unii utilizatori ai Google Maps se confruntă cu probleme care le afectează experiența de navigare.

Aplicația preferată a milioane de utilizatori din întreaga lume a primit o serie de îmbunătățiri semnificative în ultimele luni, însă nu toți utilizatorii sunt mulțumiți.

Funcționalități inspirate din Waze

Compania americană a implementat o serie de actualizări, aducând funcționalități inspirate din Waze atât pe Android Auto, cât și pe CarPlay.

De exemplu, pe CarPlay a fost adăugat un vitezometru.

Problema blocării aplicației

Cu toate acestea, un număr tot mai mare de posesori de dispozitive Android raportează probleme care ar fi apărut în urma celei mai recente actualizări.

Cea principală pare să fie faptul că aplicația se blochează în ecranul de încărcare. Hărțile nu mai pot fi folosite și nici navigația nu mai poate fi configurată.

Situația este cu atât mai frustrantă cu cât afectează și versiunea Android Auto a aplicației.

Recenzii negative pe Google Play Store

Persoanele afectate au inundat pagina Google Maps din Google Play Store cu recenzii negative.

Unul dintre utilizatori a scris că „Atunci când încerc să deschid Google Maps, ecranul telefonului devine negru”. Un altul a spus că „De când cu actualizarea, trebuie să opresc și să repornesc aplicația de cel puțin 10 ori ca să se încarce”.

Când au început problemele?

Zeci de recenzii similare au apărut de săptămâna trecută până acum, toate indicând aceeași problemă cauzată de cel mai recent update.

În România, primele recenzii negative au început să apară pe 17 septembrie, prin urmare se prea poate ca problema să fi apărut odată cu actualizarea de pe 16 septembrie.

Soluții temporare

Ceea ce complică și mai mult situația este faptul că nici măcar actualizarea manuală la cea mai recentă versiune prin instalarea fișierului APK nu pare să rezolve nimic. 

Până la remedierea problemei, puteți folosi alternative ca Waze. Dacă nu, puteți încerca să ștergeți datele aplicației din meniul de setări al telefonului.

În caz că nici această soluție nu funcționează, puteți folosi varianta web a Google Maps pe laptopuri și PC-uri.

În timp ce unii utilizatori caută alternative temporare, precum revenirea la versiuni mai vechi ale aplicației sau folosirea altor aplicații de navigație, mulți așteaptă cu nerăbdare o rezolvare din partea Google.

Sursa: autoevolution

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult