Google Maps se reinventează: Ce schimbări aduce noul design

15.07.2024
Google Maps se reinventează: Ce schimbări aduce noul design

Google Maps a pregătit o surpriză pentru toți posesorii de telefoane Android: un look complet nou. Aplicația nu va mai avea interfețe pe ecran complet, ci unele bazate pe foi. Haideți să vedem ce înseamnă toate acestea.

Primele discuții despre noul design pentru Google Maps au început în februarie 2024, când gigantul american a lansat un prim set de teste. Acestea au fost apoi anulate din cauza unor probleme, experimentul s-a oprit și a fost reluat în luna mai. Acum, schimbările sunt disponibile în versiunea stabilă (11.136.x) a aplicației pentru Android. Momentan, nu toți utilizatorii de dispozitive cu Android au acces la ele. Acest lucru se va întâmpla pe măsură ce actualizarea va ajunge pe toate dispozitivele.

Ce schimbări aduce noua variantă Google Maps

Noul design înseamnă colțuri mult mai rotunde și o interfață mult mai aerisită. Bara cu Directions, Save, Share și More a fost mutată mai jos, astfel că acum putem observa mai multe denumiri de orașe, parcuri etc. În plus, fundalul nu mai dispare în spatele opțiunii Search. Ba din contră: este vizibil și arată foarte bine. Spre deosebire de vechiul design, noul look nu permite derularea în sus a barei de căutare pentru a vedea doar harta.

Pentru a închide foile care apar după ce căutăm diferite destinații, utilizatorii pot glisa înapoi din partea stângă sau dreaptă a ecranului. Mai există o posibilitate: noul buton marcat cu X din colțul din dreapta sus. Click pe el după ce ați terminat de căutat un loc sau mai multe.

Interfața pentru introducerea destinației în Google Maps

Iconițele pentru modurile de transport (mașină, mers pe jos, bicicletă etc.) din noua versiune Google Maps au fost mutate în partea de jos a ecranului pentru a fi mai accesibile. Layout-ul va fi acum sub formă de slide.

Totodată, procesul de căutare a direcțiilor a fost și el modificat. Interfața pentru introducerea destinației rămâne similară vechii versiuni și apare în continuare pe tot ecranul. După introducerea destinației, însă, partea de sus a ecranului o afișează doar pe aceasta și punctul de sosire. Nu mai există detalii suplimentare.

Google Maps intenționează să simplifice bara de navigare și mai mult. Vor fi doar trei tab-uri pentru un acces rapid la funcționalitățile esențiale. Rămâne de văzut când va fi disponibil acest nou design și pe dispozitivele cu iOS.

Sursa: 9to5google

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult