Google Play Store permite acum descărcarea și instalarea mai multor update-uri în același timp

29.08.2024
Google Play Store permite acum descărcarea și instalarea mai multor update-uri în același timp

Undeva la sfârșitul anilor 2000 și începutul decadei 2010, Google Play Store (Android App Market, la acea vreme) permitea utilizatorilor să descarce, concomitent, multiple update-uri pentru aplicațiile instalate. Ulterior, această opțiune a fost eliminată, descărcarea actualizărilor pentru aplicațiile instalate pe Android fiind realizată mult mai lent, una cate una.

Ei bine, se pare că, după ani întregi de absență, posibilitatea de a descărca și instala simultan multiple update-uri și-a făcut din nou apariția în Google Play Store. Colegii de la 9to5 Google au remarcat reapariția acestei opțiuni, iar cei de la Android Authority au confirmat că, într-adevăr, funcționează și pe un terminal Google Pixel 7 Pro. Am realizat propriul test în redacția Go4IT, pe un model Samsung Galaxy S24 Ultra, și putem confirma că Play Store permite acum descărcarea și instalarea de multiple update-uri în același timp.

Totuși, există o limitare: nu veți putea descărca și / sau instala mai mult de trei astfel de update-uri simultan, restul fiind marcate drept “Pending”. Chiar și cu această limitare de trei download-uri concomitente, avem parte de o îmbunătățire majoră față de update-urile realizate pe rând din trecut.

Google Play Store
Foto: Hadlee Simons / Android Authority

Mediile de stocare din ziua de astăzi sunt mult mai rapide

De altfel, motivele pentru care Google a ales să elimine această opțiune în trecut nu au fost niciodată clare. Speculațiile de la acea vreme aminteau de vitezele destul de scăzute de scriere și citire ale mediilor de stocare disponibile pe smartphone-urile acelor vremuri. Între timp însă, telefoanele inteligente de astăzi apelează la soluții de stocare rapide de tip UFS (pentru terminalele bazate pe Android) și NVMe (utilizat de Apple pentru iPhone-uri), deci scrierea simultană a unui volum mai mare de date nu ar reprezenta o problemă.

Acest upgrade vine după ce, în luna aprilie a acestui an, Google Play Store începea să permită descărcarea simultană a două aplicații pentru Android. Aceasta limită a fost ulterior crescută, acum fiind posibilă descărcarea concomitentă a trei aplicații, exact ca în cazul download-urilor de update-uri.

Sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult