Google sărbătorește 15 de Minecraft cu un easter egg interesant

17.05.2024
Google sărbătorește 15 de Minecraft cu un easter egg interesant
Foto: Profimedia Images

Popularul joc Minecraft a împlini astăzi 15 ani. Google aniversează acest eveniment cu un easter egg amuzant.

Minecraft a fost lansat în urmă cu 17 ani, în data de 17 mai 2009. Pe atunci numit „Cave Game”, aceasta era prima versiune a ceea ce urma să fie Minecraft-ul pe care milioane de gameri de pretutindeni îl știu și îl iubesc.

Anul acesta, jocul își sărbătorește aniversarea de 15 ani și, odată cu aceasta, Google lansează un easter egg distractiv. Dacă accesați Google.com astăzi și căutați „Minecraft”, un bloc de iarbă din joc va apărea în partea de jos a paginii odată ce este complet încărcată. Făcând clic pe acesta, pornește un nou mod în care devii Steve, personajul iconic al jocului și poți sparge elementele de pe ecran pentru a dezvălui părți ale unei lumi Minecraft.

Easter egg în Google cu ocazia aniversării a 15 ani de Minecraft

Dacă vom mișca cursorul pe ecran vom putea selecta părți individuale ale paginii cu rezultate de la Google, ne sunt dezvăluite mai multe elemente. Pe măsură ce dăm clic pe fiecare piesă, brațul lui Steve se mișcă și începe să spargă acele blocuri. Odată ce sunt afișate piesele din lumea Minecraft, puteți sparge și acele blocuri individuale. În mod inteligent și ca în jocul real, unele blocuri durează mai mult să se spargă decât altele.

Pe măsură ce derulați în jos pagina de căutare Google, pot fi afișate mai multe piese dintr-o lume Minecraft, inclusiv peșteri. Pe măsură ce derulați în jos, s-ar putea să găsiți minereu, TNT, The Nether și multe altele. Un contor din partea stângă a ecranului arată câte blocuri ați spart în diferite părți ale lumii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult