Google vrea să investească într-un startup dezvoltat chiar de foști angajați

13.11.2023
Google vrea să investească într-un startup dezvoltat chiar de foști angajați
source: www.androidcentral.com

Google se pregătește să investească într-un startup AI dezvoltat de foști angajați ai companiei, care au creat un chatbot ce permite utilizatorilor să converseze cu versiuni virtuale ale celebrităților.

Potrivit rapoartelor, Google ar putea investi „sute de milioane de dolari” în Character.AI, un startup de chatbot AI fondat de Noam Shazeer și Daniel De Freitas, foști angajați Google. Compania are deja un parteneriat cu startup-ul, iar investiția viitoare ar putea consolida și mai mult această colaborare.

Character.AI oferă un chatbot care permite utilizatorilor să interacționeze cu versiuni virtuale ale celebrităților și personajelor anime. Utilizatorii pot, de asemenea, să creeze proprii chatboti și asistenți AI. Chatbotul este gratuit pentru toți utilizatorii, existând și o versiune premium pentru cei care doresc să evite așteptarea pentru acces la un chatbot.

Conform datelor de la Similarweb, chatboturile AI dezvoltate de Character.AI sunt în special apreciate de publicul cu vârste între 18 și 24 de ani, care reprezintă aproximativ 60% din traficul pe site-ul lor. Aceste cifre ajută compania să se poziționeze ca pionier al companionilor AI de divertisment, comparativ cu alte chatboturi AI, cum ar fi ChatGPT de la OpenAI și Bard de la Google.

Google a introdus o nouă funcționalitate AI

Într-o altă dezvoltare recentă, Google a anunțat o nouă funcționalitate AI pentru utilizatorii săi. Compania a dezvăluit o pagină dedicată care reflectă oferte cu discount din diverse categorii de la diferiți branduri și retaileri. Astfel, utilizatorii pot vedea toate ofertele într-un singur loc, le pot compara și alege cea mai potrivită pentru nevoile lor.

Google a precizat că ofertele prezentate vor fi din diverse categorii, cum ar fi îmbrăcăminte, electronice, jucării și produse de înfrumusețare, de la diverși vânzători, inclusiv magazine mari, branduri, retaileri de lux și alții. Utilizatorii pot, de asemenea, să sorteze ofertele pe baza diferitelor categorii. Pentru a accesa noua pagină, tot ce trebuie să faci este să tastezi „Shop deals” în căutarea Google.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult