Google a anunțat încă din luna mai planurile pentru extinderea Google Wallet, aplicația sa de tip portofel digital, spre a putea fi utilizată atât pentru efectuarea de plăți cu dispozitivele bazate pe Android, dar și pentru păstrarea în versiune digitală a documentelor de identitate și chiar a cheilor de acces în locuință sau camera de hotel.
Noul Google Wallet devine astfel o soluție mult mai completă decât Googe Pay, ajutând utilizatorii de Android să scape de o sumedenie de cartele, carduri și documente păstrate până acum în portofelul în formă fizică. Cel puțin deocamdată, Google Pay rămâne de actualitate, dezvoltatorul Android nefiind încă pregătit să migreze utilizatorii celor două soluții către o soluție de plăți/portofel electronic unitară.
Vestea bună este că printre cele 39 de țări în care se lansează noua versiune Google Wallet se află și România, compania americană promițând să „acopere” toate regiunile în care este disponibil deja Google Pay, în cursul săptămânilor următoare.
Presupunând că și locațiile vizitate suportă integrare Google Wallet, vei putea folosi telefonul cu Android în rol de cheie pentru accesarea camerei de hotel, dar și ca înlocuitor pentru legitimația de acces folosită la locul de muncă.
Un alt sector unde serviciul Google Wallet va fi cu siguranță folositor este cel al serviciilor de transport, utilizatorii putând salva în aceeași aplicație bilete de avion, abonamentele la metrou sau autobuz. Desigur, vor putea fi achiziționate și bilete cu valabilitate limitată, de folosit în deplasările ocazionale. Lista continuă cu permise speciale, cum ar fi buletinul de vaccinare COVID, bilete la concert, etc. În anumite situații, precum buletinul COVID, este de ajuns să pozezi versiunea tipărită a documentului, pentru a o adăuga pe baza codului QR.
În cazul evenimentelor care au loc la o anumită oră (ex. concerte) vei primi alerte de notificare direct din aplicația Google Wallet, reamintind despre evenimentul programat.
Fiind vorba de un produs Google, există integrare și cu servicii conexe, precum Google Maps. Spre exemplu, dacă alegi o destinație la care ajungi folosind mijloace de transport în comun, vei afla direct din aplicația Maps dacă ai nevoie să cumperi bilet, cât costă și dacă ai suficient credit încărcat pe cardul de călătorie salvat în format digital.