Google Wallet: Va avea portofelul digital o scurtătură în meniul de setări rapide?

12.07.2024
Google Wallet: Va avea portofelul digital o scurtătură în meniul de setări rapide?

Google Wallet ar putea avea în curând o scurtătură rapidă pe toate telefoanele cu Android. Sau este totul un simplu experiment? Vedem mai jos.

Producătorii de echipamente originale – OEM, pe scurt – au control total asupra funcționalităților oferite în panoul Setări Rapide al unui telefon. Din când în când, aceștia își bagă nasul unde nu le fierbe oala și limitează scurtăturile utile pentru utilizatori. Cam asta se întâmplă și cu Google Wallet. Posesorii de Samsung, de exemplu, nu pot vedea portofelul dacă intră în ecranul Setări Rapide.

Se pare că Google ar vrea să schimbe asta și să se „decupleze” de la funcția Quick Access Wallet pentru ca OEM-urile să nu mai poată face nimic.

Foto: Android Authority

Acces facil la Google Wallet direct din setările rapide

Versiunea curentă a Google Wallet este 24.26.650309275 și există o posibilitate ca portofelul digital să aibă propria tilă în Setările Rapide. Astfel, posesorii de telefoane cu Android l-ar putea lansa oricând extrem de simplu. De asemenea, în momentul în care ar apăsa lung pe ea, aplicația ar trebui să afișeze toate informațiile necesare unei plăți.

În prezent, dacă un utilizator Google Wallet vrea să plătească via un card care nu este setat ca implicit în aplicație, el trebuie să o deschidă și să-l aleagă manual. Asta înseamnă timp pierdut și disconfort pentru ceilalți clienți din magazin. Cu o tilă specială pentru acces rapid la portofelul digital, întreaga experiență de plată va fi una mult mai plăcută pentru toată lumea.

Să nu ne grăbim, însă: întreaga discuție a pornit de la descoperirea unui developer APK ce s-a jucat recent cu Google Wallet. Adăugarea tilei despre care vorbim poate fi un simplu experiment. Vom vedea dacă Google va oferi această posibilitate și când o va face. În orice caz, viitorul pentru plăți cu Google Wallet nu poate să fie decât roz.

Sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult