Google Wallet ne face viața mai ușoară: În curând vom putea adăuga mai multe carduri deodată

12.09.2024
Google Wallet ne face viața mai ușoară: În curând vom putea adăuga mai multe carduri deodată
Foto: Profimedia

Google lucrează la o nouă opțiune care ar putea face viața mai ușoară pentru utilizatorii aplicației Wallet.

Dacă folosiți deja Gmail sau Google Photos, probabil ați auzit și de Google Wallet. Dar știați că puteți face mult mai multe cu ea decât să salvați carduri de credit?

Ce oferă aplicația

În prezent, Wallet poate stoca o mulțime de lucruri pe care le țineți de obicei într-un portofel fizic: buletinul, carduri de fidelitate, abonamente la metrou, bilete la teatru ori cinema.

Recent, compania americană a adăugat și o opțiune numită Everything else (Altele, în română) care vă permite să importați practic orice card bazat pe text.

Sună bine, nu? Dar poate v-ați gândit că e prea multă bătaie de cap să stați să adăugați manual toate cardurile în aplicație. Ei bine, Google ar putea avea o soluție și pentru asta.

Adăugarea cardurilor în mod automat

În ultima versiune a aplicației Wallet, identificată ca 24.35.672648184, au fost găsite indicii despre o nouă funcție care ar permite adăugarea mai multor carduri dintr-o mișcare.

Se pare că aplicația va putea scana fotografiile din telefonul utilizatorilor pentru a găsi acele imagini cu carduri și bilete care sunt compatibile cu ea.

În ceea ce privește păstrarea confidențialității, va trebui să vă dați acordul explicit înainte ca aplicația să vă poată accesa fotografiile.

Un viitor mai ușor pentru utilizatori

Deși funcția nu e încă disponibilă, ar putea fi o modalitate rapidă de a transfera toate lucrurile din portofelul fizic în cel digital și de a economisi, astfel, timp prețios.

Alte noutăți despre Google Wallet

În plus, aplicația devine utila și în alte moduri. De exemplu, în California, oamenii își pot stoca acum permisul de conducere și buletinul în format digital. Compania a extins compatibilitatea cu peste 200 de bănci din SUA.

Portofelele digitale devin din ce în ce mai populare pe zi ce trece. Data viitoare când vă gândiți să vă organizați cardurile și biletele, țineți minte că s-ar putea să avem în curând o opțiune simplă de a face asta cu Google Wallet.

Rămâne de văzut când va fi lansată această nouă și foarte utilă funcție.

Sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult