Huawei are acum o alternativă la Google Maps direct în App Gallery

23.04.2020
Huawei are acum o alternativă la Google Maps direct în App Gallery

Probabil una dintre cele mai mari omisiuni din cadrul App Gallery, magazinul de aplicații de pe telefoanele Huawei, este o soluție competentă pentru hărți și navigație. Până când serviciul proprietar Huawei pe care compania îl dezvoltă alături de TomTom va fi gata, există acum în sfârșit o alternativă de calitate: Here WeGo. Aplicația de navigație are originile în laboratoarele Nokia și există acum sub forma companiei Here Global BV, sub concernele auto Audi AG, BMW AG și Daimler AG.

Here WeGo este evoluția fostului serviciu Here Maps Nokia, care a fost recent lansat pe App Gallery. Astfel, acesta devine primul serviciu de hărți care oferă atât navigație turn-by-turn cu indicații vocale, cât și navigație pentru pietoni, inclusiv folosind mijloace de transport în comun. De altfel, aplicația este folosită ca sursă pentru serviciul Bing Maps de la Microsoft și include peste 1.300 de orașe cu funcții avansate de navigație.

Desigur, Here WeGo nu include toate funcțiile sociale și nici nu are integrare cu contul Google personal, însă poate suplini o mare parte dintre acestea. Există posibilitatea de location-sharing, există capabilitatea de a descărca hărțile local pentru momentele în care știi că nu vei avea semnal la telefon, cât și hărți pentru diverse interioare, precum mall-uri sau aeroporturi, cu afișare pe niveluri.

Cel mai probabil însă ați mai auzit numele Here WeGo, întrucât aplicația este deja disponibilă de mai mulți ani atât pe iOS, cât și pe Android. Acum, serviciul de navigație devine unul cu adevărat universal, fiind disponibil și pe platforma care avea o nevoie foarte mare de o alternativă la Google Maps direct din magazinul propriu.

Da, există metode de instalare Google Maps precum magazinele alternative APKmirror sau Aptoide, însă majoritatea utilizatorilor nu vor ști cum să le descarce. Includerea unui serviciu similar în magazinul App Gallery este cea mai bună soluție în acest moment și probabil că vor urma multe alte astfel de aplicații. Cele mai cerute de către utilizatori sunt cele bancare sau financiare (Revolut, de exemplu), cele de transport (Uber, Bolt, FreeNow, etc.), cele de livrări (Glovo, Uber Eats) sau cele de divertisment (Spotify, Netflix). Momentan, accestul la aceste aplicații se face doar prin transfer de pe un alt dispozitiv, prin instalarea APK-urilor neoficială sau prin accesarea din browser a serviciilor. Unele aplicații și servicii nu funcționează deloc pe telefoane Huawei, fiind dependente de serviciile Google.

(via PhoneArena)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult