iOS 18 Wallet: Inovații majore pentru plăți și bilete digitale

04.07.2024
iOS 18 Wallet: Inovații majore pentru plăți și bilete digitale

Vești bune pentru utilizatorii iPhone: iOS 18 aduce două schimbări semnificative în aplicația Wallet. Aceste îmbunătățiri vor fi implementate pe telefoane odată cu lansarea oficială a iOS 18 în această toamnă. Tot atunci va fi prezentată și noua gamă iPhone 16.

Informații detaliate pentru biletele digitale

iOS 18 Wallet își extinde utilitatea prin introducerea ghidurilor pentru evenimente. Utilizatorii cu bilete deja cumpărate la un eveniment vor putea afla ușor informații detaliate despre prognoza meteo, orarul de deschidere al parcărilor, locul desfășurării evenimentului. Aceștia vor avea la dispoziție chiar și hărți pentru o orientare cât mai bună.

Această îmbunătățire face ca iOS 18 Wallet să fie mai mult decât un simplu loc pentru stocarea biletelor și cardurilor de identitate, transformându-l într-un centru de informații util pentru planificarea și participarea la evenimente.

Plata cu puncte de recompensă

O altă noutate adusă de iOS 18 Wallet: utilizatorii vor putea accesa informații despre plățile în rate direct în Wallet, dar doar dacă banca lor suportă această funcție. De asemenea, utilizatorii iPhone vor putea face plăți cu ajutorul punctelor de recompensă acumulate via Apple Pay. Acest lucru va depinde, însă, de disponibilitatea programelor de recompense oferite de bănci.

Tap to Cash: Transferuri de bani simplificate

Cea mai importantă funcționalitate dintre toate este Tap to Cash. Aceasta permite transferul de bani doar prin simpla apropiere a două telefoane. Utilizatorii vor putea folosi direct Apple Cash în loc să apeleze la aplicații ca PayPal sau Revolut.

În ceea ce privește securitatea, Tap to Cash utilizează codul de acces, Face ID sau Touch ID pentru a autentifica transferurile. O altă veste bună este că Tap to Cash este disponibil și pe Apple Watch cu watchOS 11. Astfel, transferurile de bani pot fi realizate și de pe ceasuri inteligente. Pentru acces rapid la această funcție, utilizatorii vor trebui să acceseze centrul de control din iOS 18.

iOS 18 Wallet aduce îmbunătățiri semnificative care vor transforma modul în care utilizatorii iPhone își gestionează plățile și biletele digitale. Aceste funcționalități noi vor fi disponibile pentru toți utilizatorii odată cu lansarea oficială a iOS 18 în această toamnă, oferind o experiență îmbunătățită și mai comodă pentru gestionarea finanțelor și participarea la evenimente.

Sursa: Tom’s Guide

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult