Mesaje mai sigure pentru toți utilizatorii Android: Google anunță noi măsuri de protecție

23.10.2024
Mesaje mai sigure pentru toți utilizatorii Android: Google anunță noi măsuri de protecție
Sursa foto: Google

Peste un miliard de persoane folosesc Google Messages zi de zi pentru a vorbi cu familia, prietenii sau colegii. Majoritatea am primit un mesaj suspect cel puțin o dată de când folosim această aplicație.

Google a decis să introducă noi funcții de securitate pentru a proteja utilizatorii de toate mesajele nedorite. Sistemul actual reușește deja să filtreze peste două miliarde de mesaje potențial periculoase primite în fiecare lună.

Protecție avansată împotriva escrocheriilor moderne

Compania a anunțat introducerea unui sistem avansat de detectare a înșelătoriilor. Accentul este pus pe mesajele legate de oferte de muncă și livrări.

Sistemul folosește AI-ul direct pe telefon, așa că poate să identifice și să filtreze automat mesajele pe care le consideră suspecte. Următorul pas este să le mute în folder-ul de spam sau să afișeze avertismente pe ecranul dispozitivului.

Analiza este făcută local și conținutul conversațiilor nu este trimis către serverele Google.

Sursa foto: 9to5Google

Verificarea contactelor devine riguroasă

Utilizatorii vor putea identifica identitatea persoanelor care le trimit mesaje prin scanarea unui cod QR. Această nouă funcție nu va fi disponibilă anul acesta, ci în 2025 pentru dispozitivele ce rulează Android 9 (sau versiuni mai noi).

Control sporit asupra mesajelor internaționale

O altă funcție va permite ascunderea automată a mesajelor primite de la numere internaționale necunoscute și mutarea lor direct în folder-ul de spam.

Protecție împotriva conținutului sensibil

Una dintre cele mai importante actualizări este introducerea sistemului de avertizare pentru conținut sensibil.

Acesta va detecta și va estompa automat imaginile care conțin nuditate înainte ca utilizatorul să le vadă. În plus, când cineva încearcă să trimită sau să redirecționeze astfel de imagini, sistemul va afișa un avertisment despre riscurile asociate.

Noua funcție este opțională pentru adulți și poate fi gestionată din Setări. Ea va fi activată automat pentru utilizatorii sub 18 ani, dar va avea opțiunea de dezactivare. Procesarea se face exclusiv pe dispozitiv, păstrând astfel confidențialitatea utilizatorilor.

Siguranța link-urilor primite

Google Messages introduce, de asemenea, avertismente inteligente pentru linkurile considerate periculoase, în special cele trimise de expeditori necunoscuți.

Utilizatorii vor fi avertizați atunci când primesc mesaje care conțin linkuri suspecte, iar acestea vor fi blocate automat pentru a preveni posibilele atacuri cibernetice.

Momentan, doar utilizatorii înrolați in programul beta pot experimenta cu noile măsuri de protecție.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult