Microsoft integrează inteligența artificială pentru toți utilizatorii WhatsApp

07.10.2024
Microsoft integrează inteligența artificială pentru toți utilizatorii WhatsApp

Microsoft a lansat o nouă funcționalitate pentru utilizatorii WhatsApp pasionați de inteligența artificială.

Compania a integrat asistentul său avansat, Copilot, direct în populara aplicația de mesagerie.

Ce știe să facă asistentul virtual

Copilot este flexibil și se poate adapta la o gamă largă de nevoi. Fie că utilizatorul cauta informații pe un anumit subiect pe care nu-l stăpânește sau are nevoie de ajutor la redactarea unor documente, acesta îl va ajuta să rezolve toate aceste sarcini cu ușurință.

Cum funcționează

Adăugarea lui Copilot pe WhatsApp este simplă. Utilizatorii trebuie doar să scaneze un cod QR disponibil pe site-ul oficial Microsoft.

In continuare, asistentul AI va fi adăugat în lista de contacte. De acolo, vom putea discuta cu el la fel cum am face cu orice alt contact. Asistentul este pregătit să răspundă la o gamă largă de solicitări, de la întrebări simple la sarcini complexe.

În mod implicit, Copilot interacționează în limba engleză. Cu toate acestea, utilizatorii o pot schimba răspunzând în limba preferată sau cerându-i asistentului să o folosească doar pe aceea.

Funcționalități cheie

Una dintre cele mai interesante caracteristici ale lui Copilot este abilitatea sa de a crea imagini pe baza descrierilor textuale în doar câteva momente, datorită integrării cu tehnologia DALL-E 3.

Cu alte cuvinte, Copilot poate acționa ca un artist digital. Tot ce trebuie să facem este să descriem ce ne dorim sa vedem, iar Copilot va genera o imagine care să se potrivească respectivei descrieri.

Confidențialitate și securitate

Microsoft a pus un accent deosebit pe protejarea confidențialității utilizatorilor, care vor avea acces la instrumente cu care pot gestiona toate informații personale și controla ce date sunt partajate.

Totuși, este recomandat să citim toți termenii și condițiile de utilizare pentru a înțelege mai exact ce se întâmplă cu datele noastre.

Disponibil pe toate platformele

Copilot nu este destinat doar dispozitivelor mobile.

După ce utilizatorul adaugă asistentul pe WhatsApp, acesta va fi disponibil și pe varianta web. Astfel, va putea folosi Copilot atât pe telefon, cât și pe computer pentru mai multă flexibilitate în interacțiunea cu asistentul.

Cu abilitatea sa de a efectua multiple sarcini, de a crea imagini și de a asigura confidențialitatea utilizatorilor, Copilot promite să schimbe modul în care folosim WhatsApp zi de zi.

Sursa: Gizchina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult