Netflix ar urma să lanseze o variantă gratuită în Europa, dar utilizatorii vor trebui să suporte reclame

25.06.2024
Netflix ar urma să lanseze o variantă gratuită în Europa, dar utilizatorii vor trebui să suporte reclame
Foto: Shutterstock

Netflix ar putea lansa o variantă gratuită a serviciului său de streaming, însă acest lucru va veni cu un cost pe care mulți utilizatorii îl vor găsi greu de acceptat. Tier-ul gratuit ar urma să fie susținut de reclame.

În era în care televiziunea pierde tot mai mult din popularitate și în care avem platformele de streaming video la un click distanță, companiile încearcă să atragă cât mai mulți utilizatori. Unele reușesc să facă acest lucru mai bine decât altele, iar Netflix pare că vrea cu orice preț să se impună în fața concurenței, chiar dacă acest lucru înseamnă să își ofere serviciile gratuit.

Dar să nu aveți impresia că un tier gratuit de Netflix va veni fără costuri, deoarece, dacă va fi implementat, abonamentul „gratuit” va fi susținut prin reclame, pe care utilizatorii vor trebui să le suporte.

La fel ca YouTube fără Premium, Netflix va afișa reclame utilizatorilor. Dacă vor să scape de acestea, consumatorii vor trebui să își facă un abonament plătit la Netflix. Astfel, la finalul zilei, este tot o modalitate de a atrage mai mulți oameni care să folosească serviciile Netflix.

Netflix-ul gratuit ar putea fi lansat doar în Europa și Asia

Potrivit Tech Radar, Netflix ia în calcul lansarea unei astfel de variante gratuite, dar cu reclame, a popularului serviciu de streaming. Cu toate acestea, compania l-ar face disponibil doar în Europa și Asia, menținând doar abonamente cu plată în America de Nord și în restul piețelor pe care activează.

Motivul pentru această decizie este că platforma își atinge deja potențialii clienți pe piața din SUA, așa că nu vede potențialul ca noi utilizatori să fie atrași printr-o asemenea ofertă.

Netflix are deja oferă un abonament ce include reclame afișate. Acesta se numește Standard with Ads și a înlocuit cel mai ieftin abonament disponibil pe platformă în decursul anului trecut, ceea ce a stârnit nemulțumiri printre utilizatori.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult