Netflix nu va mai funcționa în curând pe aceste 5 dispozitive Apple

12.09.2024
Netflix nu va mai funcționa în curând pe aceste 5 dispozitive Apple

Se pare că Netflix se pregătește să facă o schimbare importantă care va afecta unii utilizatori de iPhone și iPad. Haideți să vedem despre ce este vorba.

Netflix plănuiește să înceteze suportul pentru dispozitivele care rulează iOS 16 și iPadOS 16.

Asta înseamnă că, dacă aveți un dispozitiv mai vechi care nu poate rula iOS 17 sau o versiune mai nouă, s-ar putea să aveți probleme cu aplicația Netflix cât de curând.

Ce dispozitive sunt afectate

Pe lista dispozitivelor care vor pierde suportul pentru aplicația Netflix se regăsesc următoarele dispozitive: iPhone 8 și 8 Plus, iPhone X, iPad Pro (prima generație) și iPad (a cincea generație).

Când se va întâmpla asta?

Deși nu există încă o dată exactă, codul găsit în ultima actualizare a aplicației Netflix sugerează că această schimbare ar putea avea loc foarte curând, posibil chiar săptămâna viitoare, când va fi lansată versiunea iOS 18.

Dacă nu, atunci în săptămânile următoare.

Motivele

Este o practică obișnuită pentru dezvoltatorii de aplicații să înceteze suportul pentru versiunile mai vechi ale sistemelor de operare.

Acest lucru le permite să îmbunătățească securitatea și să adauge noi funcții care sunt disponibile doar pe versiunile mai noi. WhatsApp procedează la fel.

Ce puteți face dacă sunteți afectat

Puteți încerca să accesați aplicația folosind fie Safari, fie alte browsere de pe dispozitivul vostru. Această soluție ar putea funcționa cel puțin pentru o perioadă.

Un alt lucru pe care l-ați putea face este să vă actualizați dispozitivul. Dacă este posibil, la un model de iPhone sau iPad mai nou care poate rula iOS 17 sau o versiune mai recentă.

Puteți, de asemenea, continua să folosiți versiunea actuală a aplicației, dar nu veți mai primi nici update-uri, nici cele mai noi funcții.

Ce înseamnă asta pentru viitor

Dispozitivele mai vechi, chiar dacă încă funcționează, pot începe să piardă compatibilitatea cu anumite aplicații pe măsură ce trece timpul.

Dacă aveți unul dintre dispozitivele afectate, nicio grijă, există alte opțiuni pentru a vă bucura de conținutul Netflix.

Totuși, ar fi bine să începeți să vă gândiți la o posibilă actualizare a dispozitivului în viitorul apropiat, pentru a vă asigura că puteți folosi toate aplicațiile preferate fără probleme.

Sursa: MacRumors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult