Noua aplicație Netflix pentru Windows elimină una dintre cele mai populare funcții

29.07.2024
Noua aplicație Netflix pentru Windows elimină una dintre cele mai populare funcții
Foto: Shutterstock

Noua „aplicație” Netflix pentru Windows este disponibilă acum prin intermediul Microsoft Store, atât pe Windows 11, cât și pentru mai vechiul Windows 10. Update-ul aplicației Netflix pentru Windows fusese anunțat încă din luna mai a acestui an, acesta fiind disponibil chiar acum, în mod gratuit, prin Microsoft Store.

Vechea aplicație Netflix a fost retrasă cu o lună întârziere față de termenul anunțat inițial de Netflix. Din păcate, utilizatorii platformei de streaming au ajuns să regrete varianta veche de aplicație. Și asta pentru că noua „aplicație” Netflix este doar un container al browser-ului Microsoft Edge, care afișează site-ul Netflix, neexistând diferențe între a accesa serviciul de streaming dintr-un browser uzual, cum ar fi Chrome, și utilizarea acestei noi „aplicații”.

A dispărut posibilitatea de a descărca conținutul video de pe Netflix

De asemenea, odată cu trecerea la formatul de „web app”, noua aplicație Netflix pentru Windows elimină și una dintre cele mai utilizate opțiuni disponibile în vechea versiune: download-urile, care permiteau vizionarea conținutului video și atunci când nu erați conectați la Internet, în mod offline. Această opțiune rămâne astfel disponibila doar în aplicațiile mobile (Android și iOS) ale celor de la Netflix.

Printre puținele setări oferite în noua variantă de „aplicație” Netflix pentru Windows se regăsesc posibilitățile de a o adăuga în taskbar, de a-i face „pin” în meniul Start, de a-i crea o scurtătură pe desktop sau de a o rula automat atunci când pornește Windows-ul. Însă acestea sunt opțiuni de bază, disponibile în toate aplicațiile web bazate pe browser-ul Microsoft Edge.

Netflix Windows
Foto: Windowslatest.com

Înlocuirea aplicației native de Windows cu o fereastră de Edge care încarcă site-ul netflix.com nu este singura mutare controversată realizată recent de serviciul de streaming. În ultimii ani, Netflix a forțat utilizatorii să plătească în plus pentru a permite partajarea conturilor cu prietenii sau membrii familiei care nu locuiesc „în aceeași gospodărie”, a introdus abonamentul bazat pe afișarea de reclame în anumite țări și regiuni și, mai nou, își propune eliminarea opțiunii de bază a abonamentului fără reclame.

Sursa: Windowslatest.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult