Noua funcție de la Google Translate transformă telefoanele pliabile în adevărate instrumente de traducere

30.08.2024
Noua funcție de la Google Translate transformă telefoanele pliabile în adevărate instrumente de traducere
Sursa foto: Samsung

Unul dintre principalele avantaje ale telefoanelor pliabile de tip carte în comparație cu telefoanele tradiționale este afișajul exterior, Google Translate fiind una dintre aplicațiile care îl folosește cu succes.

Funcție introdusă fără surle și trâmbițe

Google a debutat acum câteva luni, deși n-a făcut niciun anunț oficial pe nicăieri, un mod de conversație cu ecran dual. Acesta nu este exclusiv pentru Pixel Fold: funcționează și pe Galaxy Z Fold 6.

Noua funcție facilitează conversațiile între persoane care vorbesc limbi diferite, transformând telefonul pliabil într-un instrument de traducere în timp real.

Imaginați-vă că sunteți în vacanță într-o țară străină și vreți să vorbiți cu localnicii pe limba lor, dar nu știți o boabă.

Va fi mai ușor să ne înțelegem cu localnicii

În loc să începeți să gesticulați, puteți pur și simplu să deschideți telefonul, să activați funcția și să așteptați până ce ecranul exterior va afișa traducerea cuvintelor în limba interlocutorului. În același timp, display-ul interior va oferi traducerea răspunsului acestuia în limba voastră.

Inițial, era nevoie să activăm Google Assistant și să utilizăm o comandă vocală specifică pentru a accesa funcția de traducere. Între timp, conform Android Authority, compania a integrat această capabilitate direct în aplicația lor de traducere.

Nu este disponibilă pentru toate telefoanele pliabile

Există încă limitări în ceea ce privește disponibilitatea ei. Momentan, merge doar cu telefoanele pliabile de la Google și Samsung echipate cu Android 14.

Dispozitivele Motorola Razr Plus (2024), OnePlus Open și Xiaomi MIX Flip nu pot accesa această funcționalitate.

De ce? Pentru că nu sunt compatibile cu API-ul pentru modul de afișare duală al Android folosit de Google Translate pentru a afișa conținut atât pe ecranul exterior, cât și pe cel interior.

Cum funcționează

Modul de conversație cu ecran dual din Google Translate este ascuns în spatele câtorva opțiuni, dar este ușor de activat.

Pentru început, trebuie să deschideți Google Translate, apoi să dați click pe „Conversație”. În colțul din dreapta sus va apărea un simbol lângă iconița pentru Setări. Click pe acesta, apoi pe iconița pentru telefon pliabil care va apărea deasupra textului „Se ascultă…”.

După ce ați făcut toate acestea, veți vedea un mesaj care spune așa: „Traducere folosește ambele ecrane pentru a afișa conținut”. Începeți să vorbiți și tot ceea ce spuneți va fi tradus în timp real din română în engleză (sau ce altă limbă preferați) pe ecranul interior. Verificați dacă și display-ul exterior afișează traducerea.

Am adăugat toți pașii în pozele din galeria principală.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult