Apple a făcut ceva ce nu părea posibil în urmă cu doar câțiva ani: a lansat o aplicație pentru Android înainte ca o versiune echivalentă să fie disponibilă pentru câteva dintre dispozitivele din ecosistemul său. Este vorba depsre aplicația Apple Music Classical, o nouă aplicație de dedicată muzicii clasice, care există deja pe iOS, însă nu și pe iPadOS și macOS, două dintre cele mai importante platforme ale sale.
Aplicația Apple Music Classical, poate fi instalată și folosită pe oricare dispozitiv cu Android direct de pe Google Play Store. Aceasta este noua identitate pe care aplicația Primephonic, cumpărată de Apple în 2021 o capătă, după ce a fost integrată în ecosistemul Apple. De altfel, inclusiv Apple Music, aplicația principală de muzică a companiei, este o evoluție a serviciului de streaming Beats Music.
Apple pare să adopte astfel o strategie diferită atunci când vine vorba despre serviciile sale de muzică. Folosește codul deja existent al aplicațiilor pe care le-a cumpărat, pentru a asigura compatibilitate în continuare cu platformele care au deja suport.
Și chiar și fără aplicații native de iPad sau macOS, utilizatorii tot pot accesa avantajele Apple Music Classical. Cei care folosesc tablete pot instala aplicația de iOS, care este afișată în format de telefon, dar totuși este complet funcțională. Pe de altă parte, pe macOS, Apple încurajează folosirea playlist-urilor dedicate pentru muzică clasică din serviciul principal Apple Music.
Este greu de înțeles de ce Apple își dorește însă să ofere două aplicații de muzică, mai ales când conținutul dintr-una este complet disponibil și în celălalt. Probabil că publicul țintă al muzicii clasice nu ar dori să fie deranjat de prezența altor stiluri muzicale în meniuri.
Muzica din Apple Music Classical este organizată pe compozitori și dirijori, cât și în funcție de alte criterii specifice acestui gen muzical. Aceste opțiuni de sortare nu sunt disponibile în Apple Music.
sursa: Android Authority