Noutăți Google Maps: O actualizare importantă pentru utilizatorii de iPhone

05.07.2024
Noutăți Google Maps: O actualizare importantă pentru utilizatorii de iPhone

Aveți iPhone și vreți să vă simțiți în siguranță la volan, dar și să aflați dacă ați depășit viteza limită? Google Maps tocmai ce au introdus o actualizare importantă: un vitezometru. Rămâne de văzut când va fi disponibilă funcția pentru utilizatorii de pe alte continente, deoarece ea este momentan disponibilă doar pentru posesorii de iPhone din Statele Unite. Cert este că această actualizare va aduce un plus semnificativ experienței de navigare.

Un vitezometru mai precis și convenabil

Anumiți posesori de iPhone din America au observat recent o noutate atunci când au deschis Google Maps: prezența mult-așteptatului vitezometru. Acesta apare atât în CarPlay, cât și în iOS. Momentan nu există suficiente poze ca să vedem cum arată această funcționalitate, dar ele vor apărea pe măsură ce va deveni disponibilă și pentru alți utilizatori.

Există mari șanse ca vitezometrul să ofere mai multă precizie în utilizare decât cel de pe o mașină. De ce? Pentru că folosește date GPS. Înainte de apariția sa, utilizatorii iPhone aveau la dispoziție doar limitele de viteză pentru drumurile pe care se aflau. Un alt avantaj adus de noua funcționalitate este poziționarea pe ecranul telefonului. Întreaga experiență de navigare va fi mult mai confortabilă, pentru ca toate detaliile legate de viteza, limite si altele vor fi într-un singur loc și foarte ușor de citit.

Waze și Apple Maps

Cât așteptăm noua funcționalitate și în Europa, nu uitați de Waze. Aplicația este disponibilă în Apple Store și vă oferă posibilitatea să știți cu ce viteză conduceți în timp real. Aveți la dispoziție și alternativa Apple Maps, dar aceasta nu oferă un vitezometru. În locul acestuia, puteți activa opțiunea numită Speed Limit ce indică limita de viteză pe care nu trebuie s-o depășiți atunci când conduceți în anumite zone.

Disponibilitate în alte țări

Vitezometrul inclus de Google Maps pe dispozitivele Apple va fi foarte util odată ce va apărea și pe alte continente. Vom ști mai multe după evenimentul Made by Google programat pe 13 august.

Sursa: tom’s guide

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult