Noutăți WhatsApp: Putem salva și gestiona contactele de pe orice dispozitiv

23.10.2024
Noutăți WhatsApp: Putem salva și gestiona contactele de pe orice dispozitiv
Sursa foto: WhatsApp

WhatsApp trece printr-o serie de îmbunătățiri care mai de care. Cea mai nouă are de-a face cu modul în care gestionăm contactele pe dispozitivele conectate.

Dacă până acum trebuia să salvăm un contact pe dispozitivul principal sau prin scanarea unui cod QR pentru a-l putea vedea în aplicație, de acum încolo procesul va fi simplu, pentru că vom putea să facem toate acestea direct din aplicațiile de desktop.

Gestionarea contactelor direct din varianta web

Noua funcție va fi introdusă, pentru început, pe Windows și WhatsApp Web. Alte platforme vor urma în viitorul nu foarte îndepărtat.

Vor fi eliminați, astfel, toți pașii suplimentari (și frustranți) necesari anterior.

Opțiunea de a salva contacte exclusiv în WhatsApp este soluția ideală pentru utilizatorii care împart telefonul cu alte persoane sau pentru cele care vor să-și păstreze separate contactele personale de cele de la serviciu.

De asemenea, vom putea decide dacă vrem să salvăm un contact doar în aplicație, dacă dorim să-l sincronizăm și cu telefonul.

Tehnologia din spatele securității

Pentru că utilizatorii să se simtă în siguranță pe partea de confidențialitate a informațiilor, a fost introdus un sistem de stocare criptată numit IPLS (Identity Proof Linked Storage).

Acesta folosește chei de criptare puternice care sunt generate pe telefon. Informațiile despre contacte vor deveni accesibile doar după ce a fost verificată identitatea dispozitivului principal.

Dacă reușim să ne pierdem telefonul sau dacă ne hotărâm să-l schimbăm, vom putea restaura contactele care sunt salvate exclusiv în WhatsApp.

Colaborare pentru stocarea datelor

WhatsApp colaborează cu Cloudflare pentru a garanta că listele de contacte sunt gestionate în mod securizat și sunt protejate de accesul neautorizat.

De asemenea, IPLS permite utilizatorilor să creeze și să personalizeze liste de contacte pentru gestionarea mai multor conturi de WhatsApp pe același dispozitiv.

Planuri pentru viitor

WhatsApp se gândește să ofere posibilitatea de-a salva contacte folosind nume de utilizator pentru un plus de confidențialitate. Cu alte cuvinte: nu va mai trebui să partajăm numerele de telefon pentru a comunica.

Aceste funcții noi vor fi implementate treptat în următoarele săptămâni și luni, deci nu mai avem mult de așteptat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult