O aplicație surprinzătoare își face apariția pe Android Auto. Ce poate face aceasta?

O aplicație surprinzătoare își face apariția pe Android Auto. Ce poate face aceasta?
Foto: eWeLink/X (Twitter)

Aducerea aplicațiilor pe Android Auto și CarPlay a devenit o prioritate pentru dezvoltatorii de software din întreaga lume. Acum, o aplicație surprinzătoare își face și ea apariția.

Sistemele precum Android Auto și CarPlay le permit utilizatorilor să rămână conectați la aplicațiile lor și să interacționeze cu dispozitivul mobil fără distragere, fie prin comenzi vocale atunci când vehiculul este în mișcare, fie prin atingerea ecranului de infotainment când mașina este parcată.

Numărul dezvoltatorilor care se alătură lumilor Android Auto și CarPlay continuă să crească, iar acum un alt nume important a pășit în terenul de joacă al Google.

eWeLink, o aplicație care le permite utilizatorilor să-și controleze casele inteligente de pe dispozitivele mobile, este acum disponibilă pe Android Auto. Echipa de dezvoltare a anunțat pe X (fostul Twitter) că eWeLink versiunea 5.7 pentru Android include suport pentru Android Auto, permițându-le utilizatorilor să „atingă numele scenei pe ecranul mașinii, iar acțiunile prestabilite pentru casa inteligentă vor fi activate fără probleme”.

O aplicație surprinzătoare, aparent, devine disponibilă în Android Auto. La ce ne ajută?

Deși, la o primă vedere, aceasta pare o aplicație surprinzătoare pentru integrarea în vehicule, ea are sens perfect. De exemplu, dacă doriți să deschideți și să închideți ușa garajului, puteți porni acțiunea pe Android Auto, astfel încât să nu mai fie nevoie să ridicați dispozitivul mobil. Cu toate acestea, toate scenele trebuie configurate pe smartphone, datele fiind disponibile pe Android Auto când dispozitivul este conectat la vehicul.

Nu trebuie să faceți nimic pentru a obține eWeLink pe Android Auto, decât să actualizați aplicația de pe telefon la versiunea 5.7 sau mai recentă. Odată ce instalați o versiune compatibilă, pictograma aplicației ar trebui să apară pe Android Auto după ce conectați dispozitivul mobil la vehicul. Dacă aplicația nu apare, trebuie să vă asigurați că eWeLink este actualizată pe telefon, informează Auto Evolution.

Aplicațiile pentru case inteligente au sens pe sistemele precum Android Auto și CarPlay deoarece le permit utilizatorilor să-și controleze casele inteligente când sosesc sau pleacă de acasă, fără a-și debloca dispozitivele mobile, simplificând acțiuni precum deschiderea ușilor și aprinderea luminilor.

Ecosistemul Android Auto, în creștere

În plus, ecosistemul aplicațiilor Android Auto este așteptat să se extindă semnificativ în lunile următoare. Un nou proiect anunțat de Google la I/O din acest an le va permite aplicațiilor construite pentru ecrane mari să fie disponibile pe Android Auto automat.

Google spune că va scana aplicațiile publicate pe Play Store pentru a determina dacă acestea pot fi utilizate în mașină fără modificări suplimentare. Programul va fi lansat anul acesta, iar dezvoltatorii pot deja să trimită cereri pentru a avea aplicațiile scanate dacă cred că software-ul este pregătit pentru a fi folosit în mașină. Același program va viza și Android Automotive, sistemul de operare integrat al Google destinat vehiculelor de generație nouă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ştefan Trepăduș este blogger din 2009, abordând subiecte legate de cultură și de tehnologie. După un an petrecut într-o agenție de social media și doi ani în presa locală, el s-a reîntâlnit cu domeniile mai dragi inimii lui, știința și tehnologia, în cadrul grupului Gândul Media Network. citește mai mult