Rețelele de socializare sunt cele care sunt responsabile cu o mare parte din activitatea pe care o petrecem pe un smartphone, însă în ultimii ani, aplicațiile care permit comenzi online au acaparat de asemenea atenția utilizatorilor. Utilizatorii de dispozitive Huawei, care descarcă aplicații prin intermediul AppGallery, au la dispoziție o selecție vastă de aplicații pentru comenzi de mâncare sau cumpărături casnice, în categoria Food & Shopping. Iată cum le poți accesa și care sunt cele pe care s-ar putea să vrei să le folosești cât mai mult.
Aplicațiile listate în AppGallery pot fi descărcate direct din magazinul de aplicații preinstalat pe toate telefoanele Huawei. Poți căuta aplicația după nume și apăsa pe butonul de instalare pentru fiecare în parte, fie direct din rezultatele căutărilor, fie din pagina dedicată a fiecărei aplicații. Întrucât toate se găsesc în AppGallery, nu există alți pași intermediari pentru a face asta. Nu trebuie să descarci alte aplicații de pe internet sau să le cauți manual.
Am instalat câteva dintre aplicațiile mele preferate din categoria Food & Shopping pe un Huawei Nova 10 Pro, iar experiența de utilizare s-a dovedit a fi la fel de plăcută și fără dificultăți precum pe oricare alt telefon cu Android sau iOS.
Pentru comenzi de mâncare sau de la diverse magazine, folosesc destul de des Tazz și Bolt Food. Cele două servicii de comandă de mâncare necesită autentificarea cu un cont personal. Tazz permite chiar și autentificarea cu contul eMAG, iar dacă ai deja cont genius pe eMAG, vei primi beneficii în plus și pe Tazz, precum transport gratuit la anumite restaurante sau reduceri exclusive pentru abonați. Bolt Food poate de asemenea să fie folosit alături de contul înregistrat pentru aplicația Bolt de transport. Cele două nu au însă programe de tip abonament care să ofere bonusuri.
Din Tazz ai la dispoziție multe restaurante pentru comenzi de mâncare, însă poți comanda cu livrare rapidă inclusiv produse din supermarket-uri, sau chiar de la eMAG sau evoMAG. De exemplu, dacă ai nevoie urgentă de un mouse, îl poți comanda cu livrare rapidă și poate ajunge la tine în mai puțin de 2 ore. Printre supermarket-uri, sunt listate Kaufland, Mega Image și Auchan. Bolt are propriul sistem de „alimentară” numit Bolt Market, de unde poți comanda rapid produse din categoria mâncare sau curățenie.
Un echivalent al Bolt Market este Freshful, tot de la eMAG. Acest supermarket exclusiv online livrează rapid cumpărături de tot felul, de la mâncare la băuturi, produse de curățenie și vine des cu oferte speciale. Aplicația Freshful este de asemenea disponibilă în AppGalley și poate fi accesată prin intermediul contului eMAG, cu beneficii Genius incluse.
Poț instala, desigur, și aplicația eMAG. De aici ai acces la întreaga ofertă de produse a companiei. În principal, profilul de produse eMAG este din categoriile electro și IT, dar, recent, compania a dezvoltat și alte categorii de produse. Iar dacă sunt produse pe care eMAG nu le vinde, există o ofertă mare de produse de la parteneri eMAG prin intermediul marketplace-ului. Prin aplicația eMAG de mobil poți să dai comenzi, să verifici statusul unei comenzi deja existente, sau să accesezi factura și/sau garanțiile pentru produsele deja cumpărate.
Dacă am încercat aplicația celui mai mare magazin online din România, am zis să încerc și aplicația celui mai mare magazin fizic, Altex. Aceasta a fost lansată de curând și are o interfață simplă și intuitivă, oferind acces la anumite promoții disponibile exclusive, care nu sunt în magazine sau pe site. Și Altex este în principal un magazin electro/IT, dar are în ultima perioadă multe categorii de produse, precum parfumuri, cosmetice, băuturi sau jucării. La Altex ai opțiunea de a comanda acasă, prin curier, sau să ridici produsul dintr-un magazin fizic.
Atunci când nu mai ai nevoie de ceea ce ai cumpărat de pe eMAG, poți lista produsele pe OLX, aplicație care este de asemenea disponibilă în AppGallery. Desigur, poți folosi OLX și pentru a cumpăra produse noi sau folosite de la alți utilizatori ai platformei. Aplicația permite listarea la vânzare rapidă a produselor pe care le ai prin casă, dar și căutarea de locuri de muncă într-o categorie dedicată.
Acestea sunt doar aplicațiile pe care le folosesc eu des pe alte platforme și care s-au dovedit a oferi o experiență de utilizare plăcută și în varianta din AppGallery de la Huawei. În categoria Food & Shopping se regăsesc însă și aplicații precum Jerry’s Pizza, Dodo Pizza, Shein, Aboutyou, Carrefour, Auchan, Kaufland, Lidl Plus, Profi, Mega Image sau Mein DM. Orice ai avea de cumpărat, vei găsi o aplicație care să te ajute în portofoliul AppGallery.
Magazinul AppGallery este al treilea cel mai mare magazin de aplicații de mobil din lume, fiind dedicat dispozitivelor Huawei, în principal. Acesta vine preinstalat pe telefoanele companiei, dar poate fi instalat și pe alte dispozitive cu sistem de operare Android, oferind acces la întreaga selecție de aplicații.
În prezent, AppGallery servește 580 de milioane de utilizatori în fiecare lună, cu o selecție de 220.000 de aplicații listate în cele 170 de țări în care este disponibil. Toate aplicațiile sunt riguros testate și verificate pentru a oferi o experiență de utilizare sigură. Astfel, atunci când descarci o aplicație din AppGallery, poți fi sigur că aceasta nu va instala și alte lucruri care ar putea să îți pună în pericol datele personale.
Dacă ai un telefon Huawei și ai nevoie de asistență tehnică pentru a instala aplicații din AppGallery, Huawei România pune la dispoziție un serviciu de asistență prin WhatsApp. Acesta poate fi accesat rapid chiar din acest articol, scanând codul QR din imaginea de mai sus.