Rusia blochează accesul populației la YouTube. Serviciile Google ar putea fi blocate cu totul

09.08.2024
Rusia blochează accesul populației la YouTube. Serviciile Google ar putea fi blocate cu totul

Rusia blochează accesul oamenilor la platforma YouTube. Zvonurile spun că se dorește interzicerea completă a serviciilor Google.

Odată cu creșterea tensiunilor dintre Rusia și țările vestice, tot mai multe industrii au de suferit. De asemenea, autoritățile din Rusia restricționează tot mai mult accesul la informații, ba chiar dictează ceea ce oamenii pot accesa.

O cădere la scară a aplicației YouTube în Rusia împiedică utilizatorii să acceseze cea mai mare platformă de streaming video și vine pe fondul zvonurilor că țara intenționează să blocheze serviciile Android și Google, transmite 9To5Google.

După cum mai multe rapoarte sugerează, YouTube nu poate fi accesat de mulți utilizatori în Rusia. Atât aplicația, cât și versiunea web nu pot fi accesate de majoritatea utilizatorilor. Cu toate acestea, se pare că cei ce folosesc un VPN au acces la YouTube, încă un semn al accesului restricționat.

Rusia vrea să interzică serviciile Google

Acest lucru intervine după ce s-a observat că vitezele de pe YouTube în Rusia au scăzut în ultima perioadă. De asemenea, a venit la scurt timp după ce parlamentarii ruși au avertizat direct că viteza YouTube ar putea fi încetinită cu până la 70% ca un „pas necesar” împotriva YouTube, deoarece platforma „încă crede că poate încălca și ignora legislația noastră fără a exista repercursiuni”.

Alexander Khinshtein, șeful unei comisii parlamentare pentru politica de informare, care a avertizat anterior cu privire la încetinire, a dat vina pe seama eșecului Google de a investi în infrastructura rusă, pe care YouTube a respins-o.

În plus, alte rapoarte sugerează că Rusia vrea să blocheze complet accesul populației la Android și serviciile Google. Pe lângă Android, și dispozitivele Apple sunt vizate. Se pare că Rusia vrea să blocheze complet accesul la YouTube până în luna septembrie a acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult