Se pare că ne apropiem de sfârșitul epocii în care fiecare producător de telefoane bazate pe Android insistă pentru propriile versiuni ale aplicațiilor incluse (SMS, calculator, calendar, galerie foto etc.). Unul dintre principalii promotori ai acestei mișcări era Samsung, telefoanele sale fiind livrate cu aplicațiile dezvoltate de producătorul sud-coreean în dauna celor implicite din Android. Însă până și Samsung, numărul 1 mondial în ceea ce privește livrările de smartphone-uri, alege să renunțe, treptat, la acest obicei.
Astfel, conform unui mesaj publicat prin intermediul aplicației Samsung Members, începând cu modelele Galaxy Z Flip 6 și Z Fold 6, aplicația Samsung Messages nu va mai fi preinstalată pe telefoanele sud-coreene. În schimb, pentru SMS-uri și mesaje text, va fi oferită aplicația Google Messages. Același mesaj menționează că utilizatorii își vor putea descărca în continuare Samsung Messages din Galaxy Store, însă aplicația nu va mai oferi anumite funcții (nu sunt menționate cele care vor lipsi).
Totuși, cei de la Android Authority au remarcat că, pentru modelele Samsung Galaxy Z Fold 6 și Z Flip 6 comercializate în Canada și Europa, Samsung Messages este în continuare aplicația implicită pentru SMS-uri, livrată de Samsung în build-ul său de Android. Deci, cel mai probabil, anunțul din cadrul aplicației Samsung Members se referă, momentan, doar la telefoanele Samsung disponibile în Statele Unite ale Americii.
Momentan, există câteva probleme legate de transmiterea imaginilor prin Google Messages, folosind standardul RCS. Astfel, fotografiile trimise prin Google Messages sunt compresate excesiv, în timp ce Samsung Messages le poate trimite la nivelul calitativ original. Cei de la Google lucrează însă pentru remedierea acestei probleme.
Oricum, în România, mai nimeni nu folosește aplicația de SMS pentru a trimite altceva în afară de mesaje text scurte. Pentru conversații mai lungi, precum și pentru partajarea de fotografii sau clipuri video, utilizatorii de la noi din țară preferă aplicațiile de mesagerie dedicate, precum WhatsApp sau Messenger de la Facebook.
Sursa: Android Authority