Veste excelentă de la Spotify: Utilizatorii versiunii gratuite au din nou acces la versuri

31.07.2024
Veste excelentă de la Spotify: Utilizatorii versiunii gratuite au din nou acces la versuri

În luna mai a acestui an, Spotify a luat decizia controversată de a scoate versurile cântecelor din versiunea gratuită, făcându-le disponibile exclusiv pentru utilizatorii care au abonamente Premium. Mișcarea a surprins neplăcut, deoarece a fost implementată fără niciun avertisment prealabil.

Recent, celebrul serviciu de streaming muzical s-a răzgândit, iar acum nu mai trebuie să plătim pentru a citi versurile melodiilor preferate sau ale unui artist descoperit recent pe Spotify.

Spotify și decizia lor controversată

Acum câteva luni, utilizatorii gratuiți ai Spotify s-au trezit brusc cu accesul limitat la doar trei melodii pe lună care aveau versurile disponibile. Aceasta a provocat nemulțumiri și frustrări, deoarece oamenii s-au simțit constrânși să plătească pentru a beneficia de o funcționalitate de bază.

Cum era de așteptat, Spotify nu a avut ce face și a revenit asupra deciziei inițiale.

Explicații pentru schimbarea de direcție

Conform unui purtător de cuvânt de la Spotify, decizia recentă a venit ca urmare a faptului că echipa lor testează diferite funcționalități și că disponibilitatea acestora “poate varia în funcție de abonament și între piețe și dispozitive. În următoarele săptămâni, vom extinde disponibilitatea versurilor pentru utilizatorii Spotify Free, astfel încât mai mulți oameni să se bucure de vizualizarea mai multor versuri, la nivel global”.

Daniel Ek, CEO-ul Spotify, vrea să atragă și mai mulți utilizatori după ce, recent, numărul celor activi lunar a crescut cu 14%. El a mai spus că serviciul de streaming muzical va continua să adauge noi funcții și să îmbunătățească experiența utilizatorilor, inclusiv pentru cei care nu plătesc abonamente. În plus, compania lucrează la lansarea unui plan Deluxe destinat utilizatorilor care doresc o calitate audio superioară și caracteristici avansate.

Sursa: Neowin

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult