Nou de la Spotify: Muzică offline, chiar și în zone fără semnal

03.10.2024
Nou de la Spotify: Muzică offline, chiar și în zone fără semnal
Sursa foto: Shutterstock

Spotify a lansat oficial o nouă funcție numită Offline Backup, destinată exclusiv utilizatorilor Premium. Aceasta permite, după cum îi spune și numele, ascultarea muzicii offline.

Astfel, nu va mai fi nevoie de descărcări manuale ale playlist-urilor și nici de spațiu suplimentar pe dispozitive.

Cum funcționează

Offline Backup creează automat un playlist personalizat bazat pe istoricul recent de ascultare și piesele aflate în coada de redare.

Playlist-ul poate fi foarte generos: unii utilizatori vorbesc despre liste de redare de până la aproximativ 19 ore și 28 de minute.

Pentru a activa această funcție, trebuie doar să aveți activată opțiunea Offline listening în Setări și să fi ascultat minimum cinci melodii recent.

Ce beneficii oferă

Principalul avantaj al acestei funcții este că vine în ajutorul utilizatorilor în situațiile în care conexiunea la internet este instabilă sau inexistentă.

Fie că este vorba despre zboruri lungi, călătorii cu metroul sau zone cu semnal slab, Offline Backup va asigura o experiență muzicală neîntreruptă.

În plus, funcția este utilă și pentru momentele când doriți să vă deconectați de la notificări activând modul avion.

Caracteristici și personalizare

Un aspect interesant al funcției este posibilitatea de filtrare a conținutului în funcție de trei factori: gen stare, artist sau genul muzical.

Utilizatorii care apreciază diversitatea muzicală pot naviga cu ușurință prin diferite genuri folosind sistemul integrat de filtrare, care oferă etichete specifice.

Cum poate fi activată

Pentru a vă bucura de Offline Backup la maximum, trebuie să urmați câțiva pași simpli.

Primul: accesați Setări în Spotify. Al doilea pas: mergeți la secțiunea Storage sau Data Saving and offline. Ultimul: activați Offline listening. Gata.

Playlist-ul va apărea automat în feed-ul principal când dispozitivul este offline. Trebuie menționat că lista se actualizează automat în funcție de obiceiurile de ascultare, ceea ce înseamnă că putem descoperi chiar și cântece noi.

Perspective și context

Această lansare vine la scurt timp după extinderea funcției AI Playlist în mai multe țări.

Noua funcție rezolvă o problemă frecventă a majorității dintre noi: uităm să descărcăm muzică înainte de a intra într-o zonă fără niciun fel de conexiune.

Noul sistem este disponibil atât pe Android cât și pe iOS. Exista inclusiv suport pentru Android Auto și Apple CarPlay.

Sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult