TikTok va marca videoclipurile create cu inteligența artificială

09.05.2024
TikTok va marca videoclipurile create cu inteligența artificială

TikTok va începe să marcheze automat videoclipurile create cu ajutorul inteligenței artificiale.

TikTok va începe să eticheteze automat conținutul generat de AI care a fost realizat pe alte platforme. Odată cu această modificare, dacă un creator postează conținut care a fost creat cu un serviciu precum DALL·E 3 de la OpenAI, va avea automat atașată o etichetă „AI-generated” pentru a-i anunța pe utilizatori că a fost creat cu inteligența artificială, relatează Tech Crunch.

Platforma de social medie face acest lucru prin implementarea Content Credentials, o tehnologie de la Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA), care a fost co-fondată de Microsoft și Adobe. Acreditările de conținut atașează metadate specifice, pe care TikTok le poate folosi apoi pentru a recunoaște și a eticheta instantaneu conținutul generat de AI.

TikTok va eticheta clipurile create cu ajutorul AI

Deși TikTok etichetează deja conținutul care a fost realizat cu efecte TikTok AI, platforma va eticheta acum și conținutul care a fost creat pe alte platforme care au implementat acreditări de conținut, cum ar fi DALL·E 3 de la OpenAI și Bing Image Creator de la Microsoft. În timp ce Microsoft, Adobe și OpenAI au adoptat Content Credentials, Google s-a angajat să sprijine la rândul său acest lucru.

În lunile următoare, TikTok va începe, de asemenea, să folosească Content Credentials și pentru conținutul generat de AI creat pe platformă folosind efectele TikTok AI. Metadatele vor include detalii despre unde și cum a fost creat sau editat conținutul generat de inteligența artificială și vor rămâne atașate la conținut atunci când este descărcat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult