Top 3 aplicații rivale pentru Google Maps si Waze care-și fac treaba

27.06.2024
Top 3 aplicații rivale pentru Google Maps si Waze care-și fac treaba

Fiecare dintre noi a folosit cel puțin o dată o aplicație de navigație și hărți pentru a găsi o adresă nouă sau cea mai rapidă rută din punctul A în punctul B. Waze și Google Maps sunt pe buzele tuturor ca cele mai populare instrumente, însă există și alte opțiuni excelente care oferă funcționalități variate și avantaje unice. Printre acestea se numără OsmAnd Maps, Organic Maps și Sygic Maps. Iată o privire detaliată asupra fiecărei alternative și motivele pentru care merită să le încercați.

OsmAnd Maps

OsmAnd este o aplicație de navigație și hărți 2D și 3D care folosește datele furnizate de OpenStreetMap. Aceasta este disponibilă atât pe Android, cât și pe iOS. Permite descărcarea hărților pentru utilizare offline, așa că oricând ajungeți într-o zonă cu semnal slab sau lipsă, OsmAnd va funcționa fără probleme. Hărțile sunt actualizate constant de către comunitatea globală de utilizatori.

OsmAnd este compatibilă cu Android Auto și oferă detalii bogate despre drumuri, piste pentru bicicliști, trasee de drumeții și multe altele. O funcționalitate interesantă a acestei aplicații este că poate arăta altitudinea deasupra nivelului mării a unei locații. Dacă doriți să salvați istoricul de căutare sau rutele preferate, aplicația oferă OsmAnd Cloud.

Organic Maps

Organic Maps este o aplicație de navigație bazată tot pe datele OpenStreetMap, dar cu un accent pe simplitate și ușurință în utilizare. Este o aplicație gratuită, fără reclame, disponibilă pentru Android și iOS. Și acest instrument oferă compatibilitate cu Android Auto.

Suportă descărcarea hărților pentru utilizare offline și nu colectează date despre utilizatori, oferind un nivel ridicat de confidențialitate. Este proiectată să fie ușor de utilizat, cu o interfață prietenoasă și intuitivă. Se mișcă repede și nu descarcă rapid bateria telefonului. Hărțile sunt în 3D și există și opțiunea Night Mode atunci când doriți să faceți o plimbare cu mașina noaptea.

Sygic Maps

Sygic Maps este o aplicație de navigație premium. Acest instrument oferă navigare GPS de înaltă calitate și hărți offline detaliate. Disponibilă pentru Android și iOS, Sygic se bazează pe hărți TomTom și oferă funcționalități avansate pentru șoferi.

Sygic Maps include funcții avansate precum navigare asistată de voce, realitate augmentată pentru navigare, și alerte pentru limite de viteză și radare. Interfața este gândită pentru o utilizare eficientă. Fiind o aplicație premium, unele funcționalități necesită achiziții în aplicație sau abonamente. Similar cu Organic Maps și OsmAnd Maps, Sygic Maps oferă și ea suport pentru Android Auto.

Dacși v-ați gândit vreodată sa încercați alte instrumente de navigație și hărți, OsmAnd Maps, Organic Maps și Sygic Maps sunt alternative viabile la Google Maps și Waze.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult