Top 5 aplicații de traducere pentru Android și iOS

28.06.2024
Top 5 aplicații de traducere pentru Android și iOS

În lumea globalizată de astăzi, accesul rapid la traduceri este esențial pentru comunicarea eficientă în diverse limbi. Cu ajutorul smartphone-ului tău Android sau iOS, poți accesa o varietate de aplicații de traducere care îți facilitează interacțiunile în diferite limbi străine. Iată o selecție a celor mai bune aplicații de tradus disponibile pe piață!

1. Google Translate

Google Translate este gratuit și disponibil atât pe telefoanele echipate cu Android, cât și pe cele cu iOS. Odată instalat, vei putea traduce instantaneu între peste 100 de limbi și te vei putea bucura de traducere vocală în timp real. Alte funcții excelente includ: traducere offline pentru 59 de limbi, traducere text prin scanarea cu camera telefonului și traducere pentru conversații purtate în două limbi diferite.

Google Translate este una dintre cele mai complete și ușor de utilizat aplicații de traducere.

2. Microsoft Translator

Ca și Google Translate, Microsoft Translator este gratuit și disponibil pentru telefoane cu Android și iOS. Aplicația poate traduce texte și conversații între peste 60 de limbi, funcționează offline pentru 40 de limbi și poate traduce text folosind camera telefonului.

Microsoft Translator are și o funcție de conversație în timp real pentru grupuri de până la 100 de persoane.

3. iTranslate

Aplicația de traducere iTranslate este gratuită pentru Android și iOS. Există și o opțiune premium contra cost. Caracteristicile includ traducere text și vocală în peste 100 de limbi și opțiuni avansate pentru alegerea vocii traducătorului. iTranslate oferă și traducere offline pentru anumite limbi.

Dacă folosești Apple Watch, iTranslate funcționează perfect cu acest dispozitiv. Tastatura personalizată, care se activează odată ce pornești aplicația, oferă traduceri rapide pentru orice text.

4. DeepL Translator

Indiferent dacă ai un telefon cu Android sau iOS, DeepL Translator funcționează excelent pe ambele. Este gratuită, dar are și opțiuni premium. DeepL Translator oferă traduceri extrem de precise, deoarece utilizează rețele neuronale artificiale. Interfața de utilizator este simplă și ușor de utilizat, iar traducerile text se remarcă prin calitate și viteză.

5. Papago Translate

Dacă ai nevoie de o aplicație care să traducă între coreeană, engleză, japoneză și chineză (simplificată și tradițională), Papago Translate este ideală. Aplicația este gratuită, oferă opțiuni premium și funcționează bine pe Android și iOS.

Papago Translate excelează în traduceri text și vocale și poate corecta pronunții și interpretări vocale.

Fie că vrei să te înțelegi cu localnicii atunci când călătorești în străinătate sau dorești să-i faci pe curierii care îți aduc diverse comenzi să se simtă bineveniți, aceste cinci aplicații îți pot fi de mare ajutor. Alege-o pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor tale și explorează lumea fără bariere lingvistice.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult