Top 5 cele mai populare aplicații gratuite din Google Play

Top 5 cele mai populare aplicații gratuite din Google Play
Foto: Shutterstock

Fie că sunteți în căutarea unei aplicații care să vă rezolve anumite sarcini sau sunteți doar curioși, iată cele mai populare aplicații gratuite din Google Play.

În mod surprinzător, pentru mine cel puțin, majoritatea covârșitoare a aplicațiilor din acest top 5 cele mai populare aplicații gratuite din Google Play au legătură cu cumpărăturile, în special cu cele de haine.

Top 5 cele mai populare aplicații gratuite din Google Play. Locul 5 – Sinsay

Sinsay este deja un magazin de haine cunoscut pentru toată lumea. Deși compania deține și magazine fizice, aflându-ne în secolul internetului, nu e de mirare că aplicația este și ea foarte căutată de cumpărători.

Aplicația Sinsay are o notă de 4,8/5 stele în Google Play, iar recenziile lăsate de utilizatori conțin numai cuvinte de laudă.

Locul 4 – TikTok

Pe locul 4 din acest top avem singura aplicație care nu se referă la cumpărături, ci este o rețea socială. Este vorba despre TikTok, aplicația chineză acuzată de spionaj de către autoritățile americane, dar care nu au prezentat și dovezi în acest sens.

Aplicația este foarte utilizată de tineri și are o notă de 4,2/5 stele în Google Play. Recenziile din magazinul de aplicații Google se referă în mare parte la bug-uri și la aspecte nefuncționale ale aplicației.

Top 5 cele mai populare aplicații gratuite din Google Play. Locul 3 – Shein

O altă aplicație pe cât de dubioasă, pe atât de folosită de oameni ocupă locul 3 al acestui top. Aplicația chineză Shein comercializează în special articole vestimentare (dar nu numai), însă în jurul acesteia există numeroase controverse cu privire la practicile de business și la condițiile de muncă ale angajaților.

Aplicația Shein are tot o notă de 4,2/5 stele în Google Play. Recenziile sunt împărțite între oameni cu cuvinte de laudă și oameni nemulțumiți, unii potențial înșelați de retailer.

Locul 2 – Trendyol

Trendyol este o platformă de comerț turcească de asemenea cunoscută și la noi. Hainele vândute de această companie pot fi găsite și la alți vânzători, dar se pare că firma deține și propria aplicație. Un aspect interesant este acela că, potrivit Wikipedia, în 2018, compania chineză Alibaba Group deținea 86,5% din această companie.

Trendyol are 4,8/5 stele în Google Play, iar părerile sunt, și de această dată, împărțite.

Locul 1 – Temu

După cum puteți observa, în acest moment, topul celor mai populare aplicații gratuite este format în mare parte de aplicații cu practici dubioase, de origine chineză. Temu face parte tot din această categorie, având o etică incertă și multiple plângeri de colete nelivrate, taxări „misterioase”, comenzi incorecte și altele.

Însă prețurile mici practicate de această platformă au propulsat-o direct pe prima poziție a topului. Aplicația are 4,7/5 stele pe Google Play. Sentimentul general din recenzii este cel de nemulțumire, dar există și unele recenzii ciudat de laudative.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ştefan Trepăduș este blogger din 2009, abordând subiecte legate de cultură și de tehnologie. După un an petrecut într-o agenție de social media și doi ani în presa locală, el s-a reîntâlnit cu domeniile mai dragi inimii lui, știința și tehnologia, în cadrul grupului Gândul Media Network. citește mai mult