Un brevet Google Maps dezvăluie o funcție multi-vehicul. Care este utilitatea acesteia?

Un brevet Google Maps dezvăluie o funcție multi-vehicul. Care este utilitatea acesteia?
Foto: Shutterstock

Google Maps este una dintre cele mai utilizate aplicații de navigare din lume, având 60 de milioane de utilizatori activi doar în India, în 2023, conform declarațiilor lui Miriam Daniel, Vicepreședinte și Șef al Google Maps. Recent, au apărut indicii despre o funcție multi-vehicul care ar urma să fie introdusă în aplicație.

Platforma de hărți web introduce în mod regulat funcții noi și îmbunătățiri ale celor existente, ajutând călătorii solitari să navigheze prin diverse regiuni geografice cu indicații pas cu pas. Conform unui brevet recent depus, Google plănuiește să aducă funcționalități îmbunătățite și pentru cei care călătoresc în grupuri, printr-o posibilă funcție multi-vehicul.

Conform unui brevet depus de Google la Biroul de Brevete și Mărci al SUA (descoperit de utilizatorul @xleaks7 de pe X) pe 25 iunie, Google dezvoltă planuri pentru o funcție care le permite utilizatorilor din locații diferite să navigheze către o destinație comună într-o perioadă de timp anume.

O funcție multi-vehicul de la Google Maps ar putea fi foarte utilă pentru cei care călătoresc în grupuri mari

Brevetul, intitulat „Furnizarea Instrucțiunilor de Navigare către un Dispozitiv în Raport cu Alt Dispozitiv”, se referă la un serviciu de navigare care poate organiza mai mulți utilizatori ce călătoresc spre o destinație comună din puncte de plecare diferite. Brevetul spune că funcția va avea acces la programul calendaristic și la mesajele utilizatorilor pentru a determina intențiile de călătorie ale acestora. Dacă sunt detectați mai mulți utilizatori, se afirmă că serviciul va coordona călătoria trimițându-le invitații pentru a se alătura navigării multi-mașină și oferind direcții către aceeași destinație în perioade de timp similare.

Alternativ, utilizatorii ar putea face cereri explicite pentru navigare multi-vehicul atunci când organizează călătorii.

Serviciul de navigare poate indica pe hartă locațiile tuturor utilizatorilor ce călătoresc, rutele comune folosite, poate identifica locuri unde se pot aștepta reciproc și poate sugera ajustări de viteză, conform brevetului. De asemenea, se spune că va transmite date despre condițiile de trafic și de drum către toate vehiculele, determinându-le pe baza primului vehicul din grup. Ar putea, de asemenea, să trimită o notificare dacă un vehicul din grup face un ocol și să sugereze opriri pe drum pentru a le permite celorlalți să recupereze.

Se sugerează că funcția ar funcționa nu doar cu smartphone-uri utilizate individual, ci și cu dispozitive conectate la sistemul de infotainment al vehiculului prin USB sau Bluetooth, notează Gadget360.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ştefan Trepăduș este blogger din 2009, abordând subiecte legate de cultură și de tehnologie. După un an petrecut într-o agenție de social media și doi ani în presa locală, el s-a reîntâlnit cu domeniile mai dragi inimii lui, știința și tehnologia, în cadrul grupului Gândul Media Network. citește mai mult