Vestea care-i va nemulțumi pe fanii Spotify: Nu vor mai putea controla volumul cu butoanele fizice de pe iPhone

30.08.2024
Vestea care-i va nemulțumi pe fanii Spotify: Nu vor mai putea controla volumul cu butoanele fizice de pe iPhone

Spotify acuză Apple de încălcarea reglementărilor europene privind piețele digitale. Motivul? Utilizatorii iPhone nu vor mai putea să controleze volumul dispozitivelor conectate folosind butoanele fizice de pe lateralul telefonului.

Impactul asupra utilizatorilor de iPhone și Sonos

Această schimbare îi afectează în mod direct pe cei care folosesc funcția Spotify Connect pe iOS, dar și pe cei care au instalată aplicația Sonos.

După ce compania americană a suspendat această funcționalitate, utilizatorii vor trebui să recurgă acum la un slider de volum integrat în aplicația Spotify Connect pentru a face ajustările dorite. De când? De pe 3 septembrie.

Posibilă încălcare a Regulamentului privind piețele digitale

Platforma de streaming audio și media subliniază că problema nu afectează controlul volumului pe sesiuni Bluetooth sau AirPlay pe iOS. Spotify afirmă că suspendarea acestei tehnologii de către Apple ar putea constitui o încălcare a Regulamentului privind piețele digitale.

Este vorba despre articolul care prevede că „gatekeeperii”, adică acele persoane care controlează accesul la ceva, „trebuie să permită interoperabilitatea și accesul gratuit la aceleași funcționalități hardware și software pentru toți furnizorii de servicii.”

Sursa foto: Spotify

În plus, aceștia trebuie să permită utilizatorilor și furnizorilor alternativi de servicii accesul la aceleași funcționalități de sistem de operare, hardware sau software, indiferent dacă aceste funcționalități sunt parte integrantă a sistemului de operare”.

Eforturile Spotify de a colabora cu gigantul tech

Spotify a încercat să colaboreze cu Apple pentru a obține o soluție similară celei de care se bucură utilizatorii Apple TV sau HomePod.

Compania americană a cerut ca aplicațiile să se integreze cu HomePod pentru a accesa tehnologia de control al volumului pe iPhone-uri. Cu alte cuvinte, Spotify nu poate folosi aceeași tehnologie pe care o folosește Apple Music pe iOS.

Noul slider pentru volum

Spotify afirmă că tehnologia utilizată anterior pentru Connect era deja degradată înainte de a fi suspendată, cu probleme de stabilitate care provocau creșteri neașteptate ale volumului și alte erori. Noul slider integrat în aplicație ar trebui să permită un control mult mai bun al volumului.

Spotify continuă să colaboreze cu Apple pentru a rezolva această problemă. Până atunci, utilizatorii iPhone vor fi nevoiți să folosească slider-ul din aplicația Spotify Connect pentru a controla volumul.

Sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult