Noutăți WhatsApp: Vom putea trimite în curând mesaje către alte aplicații

09.09.2024
Noutăți WhatsApp: Vom putea trimite în curând mesaje către alte aplicații

În contextul Actului Legislativ privind Piețele Digitale în Uniunea Europeană, Meta face pași importanți către o interoperabilitate extinsă a platformelor sale de mesagerie cu alte aplicații.

Această inițiativă este cunoscută sub numele de „third-party chats”.

Actul Legislativ privind Piețele Digitale a intrat în vigoare la începutul acestui an și impune companiilor considerate „gatekeepers” să-și deschidă platformele către alte servicii, facilitând conectivitatea între aplicațiile de mesagerie.

WhatsApp și Messenger, aflate în această categorie, trebuie să ofere utilizatorilor posibilitatea sa interacționeze cu Google Messages, Telegram sau iMessage.

O abordare centrată pe utilizator

Conform unui comunicat publicat pe pagina oficiala a Meta, noile funcționalități vor include notificări integrate în WhatsApp și Messenger, informând utilizatorii despre disponibilitatea conversațiilor cu alte aplicații.

De asemenea, va fi implementat un proces simplu de activare a acestei opțiuni, oferind utilizatorilor control asupra aplicațiilor terțe de la care doresc să primească mesaje.

Gestionarea flexibila a conversațiilor

Utilizatorii vor putea alege între păstrarea mesajelor de la alte aplicații într-un folder separat sau integrarea acestora în inbox-ul principal, alături de conversațiile WhatsApp și Messenger deja existente.

Acest lucru permite o experiență de utilizare adaptată nevoilor individuale, cu posibilitatea de a modifica setările în orice moment.

Funcționalități avansate de mesagerie

Depășind cerințele minime ale Actului Legislativ privind Piețele Digitale, Meta se angajează să ofere o gamă largă de funcționalități moderne pentru conversațiile cu terțe părți. Acestea includ confirmări de citire, reacții și răspunsuri directe.

Mai mult, începând cu 2025, Meta va introduce opțiunea de creare a grupurilor cu participanți din alte aplicații. Apelurile vocale și video cross-platform vor fi posibile de-abia din 2027.

Provocări tehnice și de securitate

Construirea acestei interoperabilități între WhatsApp, Messenger și alte aplicații de mesagerie nu a fost un proces simplu.

Zuckerberg a subliniat că securitatea și confidențialitatea utilizatorilor sunt priorități majore. De aceea, aplicațiile terțe care doresc să fie compatibile trebuie să implementeze Protocolul Signal. Acesta din urma asigură criptarea end-to-end a mesajelor atât pe WhatsApp, cât și pe Facebook Messenger.

Colaborare și implementare graduală

Implementarea funcționalității de conversații se va întâmpla pas cu pas, fiind condiționată de dezvoltarea, testarea și lansarea tehnologiilor necesare de către toate serviciile partenere.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult