YouTube Music introduce Ask Music: Playlist-uri personalizate cu ajutorul AI

11.09.2024
YouTube Music introduce Ask Music: Playlist-uri personalizate cu ajutorul AI
MobileSyrup

YouTube Music a anunțat o funcționalitate nouă, care promite să transforme modul în care descoperim și ne bucurăm de muzică.

Numită sugestiv Ask Music, aceasta folosește puterea inteligenței artificiale generative pentru a crea playlist-uri personalizate, bazate pe simple descrieri oferite de utilizatori.

Cum funcționează Ask Music?

Deși este încă în faza de testare, aceasta a început deja să atragă atenția pasionaților de muzică și a specialiștilor din industrie.

Funcția apare sub forma unui card în nuanțe de mov și roz pe ecran complet în feedul Home, alături de alte opțiuni precum „Create a radio”.

Procesul este simplu și intuitiv. Utilizatorii sunt întâmpinați de o interfață de chat, unde pot introduce prompt-uri variate, de la câteva cuvinte la propoziții întregi.

Exemple de utilizare

De exemplu, dacă cereți „melodii pop antrenante”, sistemul va genera instantaneu un radio personalizat, adaptat dorinței exprimate, care va începe să ruleze imediat.

Sistemul nu doar creează playlist-ul, ci oferă și un titlu concis, plus o descriere a conținutului muzical, permițând salvarea rapidă în biblioteca personală.

Disponibilitate și caracteristici

Trebuie menționat că aceasta pare a fi o caracteristică exclusivă pentru membrii YouTube Premium.

Deși nu este menționat explicit, funcționalitatea pare să se bazeze pe capacitățile avansate ale lui Gemini, chatbot-ul de inteligență artificială dezvoltat de Google, fapt sugerat de prezența iconului distinctiv în formă de scânteie.

În prezent, testarea se concentrează pe piețe precum Statele Unite, Canada și Australia, fiind disponibilă predominant pe dispozitivele Android. Se așteaptă ca în următoarele săptămâni și luni, disponibilitatea să se extindă și pe dispozitivele cu iOS.

YouTube Music vs Spotify

Lansarea Ask Music vine într-un moment în care rivalul Spotify explorează, de asemenea, potențialul inteligenței artificiale în crearea de playlist-uri.

Pentru mulți ascultători, această funcție reprezintă răspunsul la întrebarea „eu ce mai ascult azi?”. Abilitatea de a exprima preferințele muzicale în limbaj natural și de a primi instantaneu o selecție personalizată deschide noi orizonturi în explorarea muzicală.

Utilizatorii vor putea să-și extindă gusturile muzicale dincolo de limitele algoritmilor tradiționali de recomandare. Este un pas important pentru YouTube Music în competiția cu alte platforme, precum Spotify, care a lansat propria funcție AI de playlist în aprilie 2024.

Sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult