După unele schimbări recente privind reclamele și creșterea prețului abonamentului Premium, însă, iată că YouTube pune iar la încercare răbdarea utilizatorilor.
Conform informațiilor furnizate de user-ul Tushar Mehta de pe X, platforma testează o modificare ce ar permite derularea între clipuri video prin glisarea în sus sau în jos, în timp ce un videoclip este afișat în modul peisaj pe ecran complet.
Dacă această schimbare va fi implementată, gesturile utilizate până acum pentru a intra sau ieși din modul ecran s-ar schimba complet.
Deși intenția pare a fi îmbunătățirea fluxului de vizualizare, această modificare poate crea mai degrabă frustrare.
A le cere utilizatorilor să-și recalibreze reflexele pentru o simplă acțiune precum ieșirea din ecranul complet riscă să-i îndepărteze și mai mult.
The YouTube product team is fucking the gestures in the Android app one after another.
Who the fuck wants to scroll on a long form video? It was more useful to minimize/maximize videos.
As if fucking the in-app PiP wasn’t satisfying enough to whoever is getting off this. pic.twitter.com/1jY0XFbiMW
— Tushar Mehta (@thetymonbay) November 11, 2024
Nu e prima dată când YouTube testează modificări ce stârnesc nemulțumire în rândul comunității.
Acum ceva timp, o sugestie privind eliminarea datei de producție și a numărului de vizualizări de pe ecranul principal a fost puternic contestată.
Până la urmă, ar fi fost vorba despre o eroare cauzată de anumite extensii de browser.
Derularea videoclipurilor prin glisare ar transforma experiența de vizionare a videoclipurilor tradiționale lungi într-o experiență similară cu cea oferită de YouTube Shorts sau Instagram Reels.
Gestul de glisare în sus sau în jos este deja utilizat pentru a ieși din modul ecran complet, iar înlocuirea sa cu o funcție de navigare către următorul videoclip riscă să dea peste cap memoria musculară.
Ultima actualizare a adus două erori destul de enervante pentru utilizatorii de dispozitive cu Android.
Prima are de-a face cu funcția picture-in-picture, în care mini-player-ul iese de pe ecran dacă este plasat pe partea dreaptă.
A doua problemă împiedică reluarea unui videoclip după ce acesta a fost pus pe pauză, utilizatorii fiind forțați să extindă ecranul complet pentru a reîncepe redarea.