Automobilele Ferrari vor putea fi cumpărate cu criptomonede și în Europa

25.07.2024
Automobilele Ferrari vor putea fi cumpărate cu criptomonede și în Europa

În curând, mașinile Ferrari vor putea fi cumpărate cu criptomonede și în Europa. Ferrari își va extinde sistemul de plată în criptomonede către rețeaua sa de dealeri europeni de la sfârșitul lunii iulie.

Ferrari este unul dintre cele mai mari nume din industria auto și, la prima vedere, este un producător cu valori tradiționaliste. Totuși, constructorul italian vrea să țină pasul cu tendințele actuale și permite achiziționarea mașinilor sale prin criptomonede.

Această practică a început anul trecut în Statele Unite ale Americii. Decizia Ferrari de a accepta criptomonede a venit ca răspuns la solicitările pieței și ale dealerilor, având în vedere că mulți dintre clienții lor au investit deja în cripto. Ferrari dorește să exploreze această lume în expansiune a criptomonedelor, conectându-se astfel cu potențiali clienți la care poate altfel nu are ajunge.

Mașinile Ferrari vor putea fi cumpărate cu criptomonede și în Europa

Compania spune că intrarea pe piața europeană urmează lansării cu succes a acestui sistem alternativ de plată în Statele Unite în urmă cu mai puțin de un an, pentru a sprijini dealerii să răspundă mai bine nevoilor în evoluție ale clienților săi.

Până la sfârșitul anului 2024, Ferrari va extinde tranzacțiile cu criptomonede și în alte țări din rețeaua sa internațională de dealeri, unde criptomonedele sunt acceptate legal.

Ferrari folosește expertiza diferitelor companii active în domeniul tranzacțiilor cu criptomonede pentru a asigura securitatea tranzacțiilor. Aceste soluții vor facilita dealerilor să accepte plăți fără a fi nevoie să gestioneze în mod direct criptomonedele, deoarece acestea vor fi convertite imediat în moneda tradițională. Soluțiile furnizorilor vor permite, de asemenea, verificarea sursei fondurilor și vor proteja tranzacțiile de fluctuațiile de preț legate de cursurile de schimb.

Până în prezent, majoritatea dealerilor europeni ai Ferrari au adoptat deja sau sunt în curs de adoptare noul sistem de plată care se adaugă celor tradiționale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult