După BMW, Volkswagen aduce jocuri în mașinile sale cu ajutorul AirConsole

26.08.2024
După BMW, Volkswagen aduce jocuri în mașinile sale cu ajutorul AirConsole

Volkswagen încheie un parteneriat cu AirConsole pentru a aduce jocuri la bordul mașinilor sale. Ce jocuri vor putea juca ocupanții?

Mai multe vehicule electrice de la Volkswagen și alte modele vor avea în curând acces la o gamă de jocuri multiplayer pe care le puteți juca folosind telefonul drept controller. Așa cum am văzut și pe cele mai noi modele BMW, producătorul german încheie un parteneriat cu AirConsole pentru a integra acest serviciu în ID.7, ID.5, ID.4 și ID.3, precum și noile Passat, Tiguan și Golf, relatează Engadget.

Compania se așteaptă să lanseze AirConsole pe vehiculele din unele piețe europene până la jumătatea lunii septembrie, înainte de a se extinde în și mai multe țări, cu mai multe jocuri și funcționalități.

Cum funcționează AirConsole în mașinile Volkswagen?

De îndată ce accesați aplicația AirConsole pe ecranul de infotainment al mașinii, va trebui doar să scanați un cod QR pentru a conecta un smartphone, care va fi folosit pe post de controller. Pasagerii din spate se vor putea alătura și ei sesiunii de gaming, dată fiind funcționalitatea split screen a AirConsole.

Trebuie să țineți cont că AirConsole va funcționa doar atunci când vehiculul este staționat, fiind un sistem conceput drept o modalitate de a face trecerea timpului mai ușoară pentru toată lumea, mai ales când mașina se află la încărcat.

Integrarea jocurilor cu noile generații de mașini nu mai este un concept nou. În urmă cu câțiva ani, Tesla permitea accesul utilizatorilor la Steam, însă a încheiat suportul pentru această funcționalitate anul acesta.

Volkswagen nu este primul producător auto care a încorporat AirConsole în vehiculele sale. BMW a început să facă acest lucru încă din 2023, în modele precum noua generație Seria 5. Platforma este disponibilă și în browser, precum și pe Android TV, Google TV și Amazon Fire TV.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult