Intel vrea să aducă gaming-ul și în mașini. Compania a creat o placă video specială, pe care să o integreze în automobile

09.08.2024
Intel vrea să aducă gaming-ul și în mașini. Compania a creat o placă video specială, pe care să o integreze în automobile

Intel vrea să aducă experiența de gaming și la interiorul mașinilor. Jocurile Triple-A ar putea ajunge în noile mașini începând chiar cu anul viitor.

Intel a dezvăluit o placă video dedicată pentru uzul auto și care va aduce gaming-ul la bordul automobilelor, potrivit companiei. Denumită Arc A760A, noua placă video este concepută pentru a permite rularea de jocuri Triple-A în mașina personală. Deocamdată, Intel nu a dezvăluit o listă de parteneri, dar a spus că modele ce vor integra noua placă video vor ajunge la vânzare chiar de anul viitor.

Dat fiind faptul că mașinile noi devin tot mai tehnologizate, iar clienții se axează din ce în ce mai mult pe experiența digitală pe care noile vehicule o oferă, Intel vrea să capitalizeze acest trend. În comunicatul de presă oferit, compania spune că noua placă video este concepută pentru a „debloca o nouă eră a experiențelor alimentate de AI la bordul mașinii”.

Intel spune că primele mașini echipate cu această placă video vor fi disponibile în 2025

Placa video va permite recunoașterea vocii și mișcărilor pentru a facilita controlul a până la „șapte ecrane de înaltă definiție care redau grafică 3D și camere de șase inch ale vehiculelor și funcții interactive”.

De asemenea, se presupune că poate rula jocuri demanding, de ultimă generație, funcții divertisment în vehicul și aplicații de productivitate bazate pe inteligență artificială. În plus, sistemul va fi foarte ușor de personalizat de către șofer.

Acesta va putea „executa comenzi complexe de control al vehiculului prin procesarea limbajului natural, va putea răspunde cu acuratețe la întrebările legate de vehicul și se va angaja într-o conversație cu utilizatorii, oferind o călătorie mai interactivă și mai plăcută”, spune Intel.

Această mișcare arată dorința companiei de a se extinde și către alte domenii și spune că vrea să devină un „partener de bază pentru producătorii de automobile”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult