Mio Moov 360 – un sistem de navigaţie serios

21.05.2008
Mio Moov 360 – un sistem de navigaţie serios
Mio Moov 360 – Performanţe (I)

Performanţe

Cu o precizie de localizare foarte bună, Mio Moov 360 s-a dovedit a fi un partener de drum excelent. La o primă pornire, timpul de localizare a fost foarte scurt, iar apoi, datorită facilităţii SiRFInstantFixII, aproape imediat după pornirea aparatului eram poziţionaţi deja pe hartă. Găsirea adreselor se face destul de uşor, tastatura de pe ecran fiind uşor de utilizat. Setarea unei rute presupunea selectarea unei destinaţii şi eventual a unor puncte intermediare, ordinea operaţiilor fiind la alegerea utilizatorului.

Mio Moov 360 – cu suport Bluetooth

Determinarea traseului se face aproape instantaneu pentru destinaţii locale. O rută directă de-a lungul Europei spre un oraş din Spania a fost calculată în ceva mai mult de o jumătate de minut. Timpi şi mai lungi de aşteptare veţi avea în cazul în care veţi dori să setaţi oraşe intermediare pentru o astfel de rută lungă, aplicaţia realizând două recalculări pentru fiecare oraş în parte. O soluţie ceva mai bună s-a dovedit a fi setarea mai întâi a punctelor intermediare şi apoi a destinaţiei.

Mio Moov 360 – slotul pentru card-uri SD

Tot la acest capitol trebuie să menţionăm o mică problemă de design a aplicaţiei. Ea permite rearanjarea punctelor intermediare într-o listă prin urcarea sau coborârea lor cu o poziţie. Din păcate, pentru fiecare modificare a ordinii punctelor intermediare ruta este recalculată. Cum am spus deja, aceasta nu este o problemă pentru distanţe scurte, dar când vorbim de destinaţii europene, timpul de calcul devine foarte mare. Ideea cea mai bună ar fi fost probabil recalcularea rutei după confirmarea listei reordonate de puncte intermediare.

Baza de date cu punctele de interes (POI) ni s-a parut acceptabilă ca şi număr de locaţii, Bucureştiul fiind împânzit de ele. Utilitatea ei în alte zone ale ţării rămâne sub semnul întrebării. Trebuie însă ţinut cont de update-urile promise de producător care probabil că vor mări în timp această bază de date.

Mio Moov 360 – screenshot cu meniul principal

Meniul este destul de simplu şi intuitiv, iar navigarea se face rapid. Pentru aceasta şi pentru timpii scurţi de calculare a rutei este responsabil un procesor Samsung 2443 la frecvenţa de 400 MHz. Memoria internă este de 2 GB, iar sistemul de operare Microsoft Windows CE 5.0 împreună cu harta Europei ocupă aproximativ 1.5 GB. Dispozitivul este dotat cu doar 64 MB RAM, dar aceştia par să fie îndeajuns pentru MioMap 2008.

Mio Moov 360 – Construcţie

Mio Moov 360 este cel mai performant model din seria de sisteme de navigaţie lansată de curând şi în România. Cu cea mai mare cotă de piaţă din ţara noastră, Mio doreşte să-şi păstreze şi anul acesta aceeaşi poziţie şi este foarte posibil ca cele trei modele din seria Moov să îi ajute în acest sens.

Mio Moov 360

Construcţie

Ca şi aspect, sistemele de navigaţie cu GPS Mio Moov sunt destul de spartane. Se spune că negrul merge cu orice altă culoare şi cei de la Mio au dorit ca nuanţele din interiorul maşinii să nu te influenţeze în alegerea dispozitivului. Ce excepţia feţei, carcasa este construită dintr-un plastic mat ce pare a fi destul de rezistent. Chenarul ecranului este metalic şi este încadrat la rândul său de o bandă subţire cromată.

Mio Moov 360 – spatele aparatului

Veţi căuta degeaba butoanele lui Moov 360. Nu are decât un singur comutator cu trei poziţii: On, Off şi Reset. Din păcate acesta nu este chiar uşor de activat, fiind recomandată utilizarea ambelor mâini mai ales atunci când dispozitivul este suspendat de parbriz. Alături de comutator, pe latura superioară poate fi găsit slotul pentru card-uri SD. Pe spate a fost amplasat difuzorul, iar simetric faţă de el se găseşte o etichetă de identificare care te anunţă printre altele că ai de-a face cu un dispozitiv compatibil Bluetooth.

Mio Moov 360 – singurul buton/comutator al dispozitivului

Conectorul miniUSB este localizat pe latura inferioară, alături de elementele de construcţie care permit fixarea pe suportul cu ventuză oferit în pachet. Probabil pentru a preîntâmpina o eventuală deteriorare a mufelor, cea din capătul alimentatorului de la brichetă se poate integra perfect în suportul de maşină. În pachet mai este oferit şi un cablu USB pentru conectarea la calculator.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News