Probleme pentru Tesla: O marcă apreciată va lansa un EV ieftin cu autonomie mare

24.02.2023
Probleme pentru Tesla: O marcă apreciată va lansa un EV ieftin cu autonomie mare
Foto: Hyundai

Compania auto sud-coreeană Hyundai pregătește de lansare un nou model de automobil electric, Ioniq 6.

Prețurile vor începe, pentru acest vehicul, de la 41.600 de dolari. Modelul va concura direct cu Tesla Model 3, dar are autonomie mai mare.

Versiunea Long Range a Ioniq 6, care va costa 45.500 de dolari, va putea parcurge până la 580 de km (rating EPA) la o încărcare completă a acumulatorilor. Cea mai ieftină versiune are autonomie de 390 km.

Prin comparație, versiunea de Tesla Model 3 care costă 42.990 de dolari are o autonomie de 437 de km. Tesla oferă și un model al acestui EV cu autonomie maximă de 576 km, dar este mai scump (49.690 de dolari) decât Ioniq 6 Long Range.

Prețurile la automobilele electrice sunt în scădere. În SUA, costul mediu al unui astfel de vehicul a fost de 58.725 dolari în ianuarie.

Citește și: Imagini cu viitoarea Tesla de 25.000 de dolari ar fi apărut pe internet. Cum ar putea arăta Model 2

Tesla a fost multă vreme singurul constructor care avea în portofoliu automobile electrice cu autonomie mare. Astăzi, însă, concurenți precum BMW, Hyundai, Mercedes-Benz sau Polestar au prins din urmă compania lui Elon Musk la acest capitol. Potrivit Electric Vehicle Database, în decembrie 2022 autonomia medie oferită de mașinile electrice disponibile pe piață a ajuns la 341 de km.

Hyundai Ioniq 6 ajunge pe piața în această primăvară.

Sursa: Business Insider

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult