Tot ce trebuie să știi despre Android Auto. Cum te conectezi la mașină și care sunt cele mai populare aplicații în 2024?

26.06.2024
Tot ce trebuie să știi despre Android Auto. Cum te conectezi la mașină și care sunt cele mai populare aplicații în 2024?

Android Auto este o funcționalitate nelipsită de la bordul automobilelor noi. Este una dintre cele mai utile funcții ale sistemelor de infotainment, permițând integrarea rapidă cu telefonul mobil.

Majoritatea mașinilor noi oferă integrarea Android Auto nativă, prin intermediul sistemului de infotainment. Android Auto reprezintă un nivel de conectivitate mult mai versatil decât ceea ce putem obține prin Bluetooth, spre exemplu. Pe lângă redarea de muzică sau capacitatea de a efectua apeluri telefonice, Android Auto transformă ecranul mașinii într-un al doilea telefon, pe care pot fi accesate cele mai populare aplicații de streaming sau de navigație.

Cum ne putem conecta la Android Auto?

Pentru a ne conecta la Android Auto avem nevoie de o mașină care să ofere această capabilitate. Lansat în 2015, acesta a devenit tot mai popular, fiind integrat în aproape toate mașinile noi. În funcție de cât de nouă este mașina pe care o conducem, ne putem conecta la Android Auto prin cablu sau wireless. Noi recomandăm conexiunea prin cablu, deoarece este mai stabilă, telefonul se poate încărca pe parcursul călătoriei, plus că nu se va încălzi.

Ce telefoane sunt compatibile?

Pentru conectivitatea prin cablu va fi nevoie de un telefon ce rulează cel puțin Android 8.0 Oreo. Dacă aveți o mașină cu un sistem compatibil cu conexiunea wireless a dispozitivului, atunci va trebui să aveți un telefon care rulează Android 11, iar dacă dețineți un smartphone de la Google sau Samsung, atunci versiunea minimă este Android 10.

În plus, dacă mașina dumneavoastră nu oferă conectivitate Android Auto wireless, există destul dispozitive care pot fi conectate în portul USB dedicat al mașinii pentru a permite conectarea fără fir a telefonului la Android Auto.

Ce aplicații pot fi folosite prin intermediul Android Auto?

Șoferii care utilizează Android Auto au la dispoziție o oglindă a telefonului personal, dar nu pot folosi chiar toate aplicațiile instalate. Dar pot folosi Waze, Google Maps sau multe alte alternative pentru navigație, YouTube Music sau Spotify pentru redarea melodiilor și emisiunilor preferate și pot efectua apeluri direct din ecranul mașinii, fără să fie nevoie ca măcar să atingă telefonul.

De asemenea, Google Assistant este integrat în Android Auto și puteți să îi cereți să facă diferite lucruri. Îi puteți spune să sune pe cineva, să seteze locația către care doriți să vă îndreptați sau îl puteți întreba despre starea vremii.

Iar dacă primiți un mesaj pe WhatsApp, spre exemplu, acesta vă poate fi rostit, pe lângă faptul că o notificare va apărea pe ecranul central al mașinii. Dacă este vorba de o conversație de grup, atunci inteligența artificială va sumariza conținutul acesteia pentru a vă pune la curent cu discuția în timp ce conduceți.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult