Șeful Telegram: Utilizatorii de iPhone, sclavi digitali ai companiei Apple

20.05.2021
Șeful Telegram: Utilizatorii de iPhone, sclavi digitali ai companiei Apple
Foto: Profimedia Images

Cofondatorul și CEO-ul companiei Telegram, Pavel Durov, a declarat că persoanele care dețin un smartphone iPhone sunt sclavi digitali ai companiei Apple.

El a făcut declarația după ce New York Times a relatat despre cum Apple ar fi oferit autorităților chineze acces la centrele sale de date din Guiyang.

Durov a declarat că gigantul american este eficient în vânzarea de „hardware învechit, la suprapreț, clienților prinși în ecosistemul său”.

„De fiecare dată când folosesc un iPhone pentru a testa aplicația noastră de iOS simt că mă întorc în Evul Mediu”, a mai spus cofondatorul Telegram. Potrivit lui, smartphone-urile Apple vin cu display-uri cu refresh de 60 Hz în condițiile în care foarte multe modele de telefoane cu Android au ecran de 120 Hz.

Șeful Telegram: Apple are o abordare totalitaristă

„Faptul că deții un iPhone te face un sclav digital al companiei Apple”, a mai spus cofondatorul Telegram. El a continuat: „Nu e de mirare că abordarea totalitaristă a Apple este atât de apreciată de Partidul Comunist din China”.

Durov a criticat și faptul că utilizatorii nu pot descărca aplicații din afara App Store. Pe Android, Telegram oferă descărcarea directă a aplicației. Această versiune primește actualizări mai rapide și are mai puține restricții.

Sursa: Android Authority

CITEȘTE ȘI:

Sharp anunță Aquos R6, cel mai performant telefon din lume: senzor foto de 1″, optică Leica și ecran la 240 Hz de 2.000 nits

Telefoanele OPPO intră în oferta încă unui operator din România. Modelele disponibile

Telegram adaugă Auto-Delete, funcția care-ți permite să scapi de conversații individuale

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult