Mark Zuckerberg, CEO și co-fondator Facebook, a anunțat aseară, în cadrul conferinței Facebook Connect că va schimba numele companiei în Meta. Acest lucru poate fi asemănat cu ceea ce a făcut Google în urmă cu doar câțiva ani, când a decis să schimbe numele companiei în Alphabet. Decizia a venit în urma expansiunii Facebook de la o simplă rețea de socializare la o companie care deține multiple astfel de platforme, cât și alte produse din alte categorii, cât și concentrarea pe dezvoltarea unui „metavers”.
Numele Meta este inspirat de „metavers” și dorește să devină o umbrelă pentru toate serviciile și produsele Facebook. Dacă înainte, în aplicațiile de mobil, fiecare era „from Facebook”, acum toate vor fi „from Facebook”. Cumva, numele Facebook aduce cu el un anume bagaj „emoțional” pentru mulți dintre utilizatori, mai ales în urma scandalurilor din ultima perioadă. Meta ar putea reprezenta un nou început, în special pentru categoriile de produse care nu ar trebui să fie obligatoriu legate de Facebook.
Zuckerberg a vorbit în cadrul conferinței Connect despre viitorul platformelor de socializare în acest „metavers” care încă nu are un nume, o formă concretă și o direcție exactă. Practic, Meta va construi un univers virtual, nu foarte diferit față de ceea ce am văzut în cartea și filmul Ready Player One, în care orice este posibil. Vei avea o casă, un avatar, vei putea să lucreză în metavers sau vei putea să mergi la evenimente virtuale. Acesta este planul.
De asemenea, CEO-ul Meta a vorbit despre posibilitățile pe care le poate deschide acest metavers în domenii precum educație, entertainment, gaming și multe altele. Momentan, Meta construiește uneltele necesare pentru ca o nouă generație de creatori de conținut să populeze acest univers virtual, care va fi accesibil de pe orice dispozitiv, fie că vorbim despre un dispozitiv de realitate virtuală, ochelari cu AR, smartphone, computer, etc.
Începând cu 1 decembrie, Facebook, care este listat la bursă drept FB, își va schimba numele în Meta, iar prescurtarea de pe bursă va fi MVRS.
sursa: The Verge