Uber a început de mai multă vreme să folosească maşini electrice, însă legislaţia din anumite ţări va accelera adopţia vehiculelor de acest tip. India este una dintre ţările care va obliga serviciile de taxi şi ride-sharing să înlocuiască multe dintre maşinile pe care le folosesc cu unele electrice, în încercarea de a reduce poluarea şi de a se alinia cu promisiunile pe care ţara le-a făcut în cadrul Înţelegerii de la Paris.
Conform Reuters, India plănuieşte să adopte o lege care va obliga toate companiile care oferă transport de persoane (inclusiv Uber), să opereze cu o flotă de maşini care să includă 40% vehicule electrice. Procesul de schimbare este eşalonat, primul prag fiind pentru anul 2021, când 2,5% dintre vehicule vor trebui să fie electrice. Apoi, până în 2023, companiile trebuie să ajungă la 10% maşini electrice, acest prag crescând în fiecare an până în 2026 la 40%.
Serviciile de livrări care folosesc motociclete şi scootere vor trebui să adopte motoare electrice de asemenea, pragul pentru acestea fiind anul 2023. Mai mult, pentru vehiculele cumpărate şi operate de către companii, indiferent dacă sunt sau nu folosite în scopuri de transport de persoane, India doreşte să oblige companiile să cumpere exclusiv maşini electrice. Această lege ar putea intra în vigoare abia în aprilie 2026.
Nu este clar însă dacă aceste decizii vor afecta sau influenţa operaţiunile Uber la nivel mondial. În general, Uber încearcă să respecte legislaţia din fiecare ţară în parte şi se luptă pentru schimbarea regulamentelor acolo unde nu îşi poate desfăşura activităţile în mod legal. În România, de exemplu, Uber cere reglementarea transportului de tip ride-sharing, ceva ce nu era prevăzut în legislaţie.