Familiile din care provin mulți miliardari de astăzi – printre care îi amintim pe Jeff Bezos, Bill Gates, Elon Musk sau Mark Zuckerberg – au fost bogate. La țară, mai ales, se spune despre astfel de oameni, care au reușit în viață deoarece au avut o familie bogată care să îi susțină, că au avut „cheag”. Expresia vine de la elementul de origine animală folosit pentru închegarea brânzei. Unii refuză, însă, să accepte că succesul lor a fost influențat de averea familiei.
Elon Musk a vorbit, la un moment dat, despre o mină de smaralde pe care tatăl lui a avut-o în Zambia. Apoi a „uitat” de ea.
„Mina de smaralde falsă este atât de enervantă”, a scris recent Musk pe Twitter, apoi a sugerat că aceasta nu a existat. Mai mult, miliardarul l-a făcut pe profesorul Robert Reich, fost secretar al Muncii, „mincinos”, deoarece a scris despre acest subiect.
The fake emerald mine thing is so annoying (sigh). Like where exactly is this thing anyway!?
— Elon Musk (@elonmusk) January 7, 2023
Elon Musk a vorbit despre această mină în 2014, într-un interviu acordat publicației Forbes. „Asta poate părea puțin nebunesc, dar tata a deținut o parte dintr-o mină de smaralde din Zambia”, a declarat atunci omul care controlează companiile Tesla, SpaceX și Twitter. Articolul respectiv nu se mai găsește pe site-ul Forbes, dar este disponibil pe Internet Archive.
Citește și: Economist cu Premiul Nobel: Tesla e ca Bitcoin. Nu l-aș lăsa pe Elon Musk nici să-mi hrănească pisica
Jim Clash, autorul articolului, care era freelancer la vremea respectivă, a declarat pentru platforma Snopes că nu știe de ce articolul a fost șters de pe site.
Mai mult, într-un articol din 2018, Insider scria că Elon Musk și fratele lui, Kimbal Musk, au luat pe ascuns smaralde de la tată lor, pe care ulterior le-au vândut la un magazin Tiffany & Co. din New York pentru câteva mii de dolari. Cei doi sunt originari din Africa de Sud. Despre smaralde și Musk a scris, de asemenea, publicația USA Today.
Elon Musk neagă toate aceste lucruri probabil deoarece dorește să fie perceput ca un om de succes, care a reușit în viață pe cont propriu. El a susținut recent că nu și-a permis, la unul dintre primele lui proiecte antreprenoriale, Zip2, un al doilea computer, din cauza lipsei banilor.
Sursa: Futurism