După Lime şi Wolf-E, se pare că un nou serviciu de trotinete electrice numit Flow va ajunge în România. Acesta are o ofertă similară cu cea a companiilor care şi-au anunţat deja intenţiile de a intra pe piaţă, însă vine cu ambiţii destul de mari, pregătind o lansare graduală şi în alte oraşe ale ţării, Bucureşti fiind primul, după care se va extinde şi în Cluj şi Timişoara pe parcursul anului 2019.
Bogdan Enoiu, cel care conduce aganţia de publicitare şi relaţii publice McCann, este unul dintre acţionarii Flow, acesta dezvăluind că Flow reprezintă momentan o investiţie de 1 milion de euro. Pentru început vor fi instalate 500 de trotinete electrice în Bucureşti. În prima fază vor fi instalate 200 de dock-uri pe un traseu central şi în zonele unde sunt multe clădiri de birouri. Apoi, progresiv, alături de primăria capitalei, vor fi instalate şi staţii pentru trotinete electrice în zonele în care există parcuri şi staţii de metrou.
Lansarea este programată pentru data de 10 mai, urmând ca până în luna iulie, numărul de trotinete Flow să se dubleze la 1.000. Planul este ca până la sfârşitul anului să existe 3.000 de trotinete Flow disponibile în cele trei oraşe în care se lansează: Bucureşti, Cluj şi Timişoara.
„Vom ajunge la 1.000 de trotinete electrice în Bucureşti până în iulie, respectiv la 3.000 până la sfârşitul anului 2019 în Bucureşti, Cluj şi Timişoara. Investim un milion de euro şi aşteptăm venituri de 300.000 de euro în primul an“ – Bogdan Enoiu, unul dintre acţionarii Flow.
O trotinetă Flow ar trebui să poată face aproximativ 10 curse pe zi, iar costurile serviciului ar trebui să fie foarte mici, acestea fiind încărcate electric în dock-urile companiei. Costul unei trotinete este de 500 de euro, acestea fiind cumpărate din China şi echipate din fabrică cu hardware-ul pentru sistemul de sharing.
Flow are în plan şi posibilitatea de francizare. Un francizat ppate astfel să primească contra cost un pachet de 10 trotinete şi indicaţii despre cum să le menţină, acestea putând fi astfel folosite în cadrul altor microreţele.
Costurile pentru serviciul Flow vor fi următoarele: 2 lei pentru închiriere şi 20 de bani la fiecare minut. De asemenea, sunt în plan servicii pe bază de abonament. România nu este însă singura ţară pe care Flow o are în vizor. Compania ia în considerare deja dezvoltarea şi în Spania, Italia şi Grecia, fiind deja pornite discuţiile pentru a intra pe aceste pieţe.
Mai multe detalii despre Flow găsiţi pe zfcorporate.ro.