KFC va introduce în meniu bucăți de pui imprimate 3D, care sunt realizate din carne crescută în laborator.
Lanțul de fast-food a anunțat un parteneriat cu un laborator din Rusia, 3D Printing Solutions, pentru a dezvolta tehnologii pentru „carnea viitorului”. Mai precis, este vorba, în acest caz, despre carne de pui crescută în laborator, transmite Mashable.
Potrivit KFC, bucățile de pui vor arăta la fel ca cele vândute acum, iar gustul va fi același.
Carnea crescută în laborator este o alternativă eco la cea naturală. În cazul KFC, carnea va fi realizată din celule extrase din pui și materiale bazate pe plante. Produsul va include nutrienții din pui, dar nu va avea aditivii dăunători utilizați în agricultură. Astfel, carnea imprimată 3D va fi mult mai sănătoasă.
Pentru iubitorii de animale, vestea bună este că nu vor mai fi sacrificați pui pentru a fi realizat produsul.
Un studiu publicat în American Environmental Science & Technology Journal arată că tehnologia pentru creșterea cărnii în laborator are un impact minim asupra mediului, iar consumul de energie este redus la jumătate. Mai mult, emisiile de dioxid de carbon sunt reduse și ele substanțial.
Carne alternatică, eco, este vândută deja de companii precum Beyond Meat și Impossible Foods. Spre deosebire de cea pe care o va oferi KFC, carnea de la cele două firme este realizată exclusiv din plante.
Produsul final realizat pentru KFC va fi prezentat în această toamnă la Moscova. Dacă totul merge bine, meniul va fi oferit, probabil, și pe alte piețe pe care este prezentă compania.
Marile companii fac eforturi pentru a deveni eco. Compania Diageo a anunțat că va începe să vândă, anul viitor, whisky Johnnie Walker în sticle realizate din carton. Totodată, Coca-Cola, Danone și Carlsberg intenționează să folosească ambalaje realizate dintr-un nou tip de plastic, bazat pe plante.