Este posibil ca Apple să renunţe în curând la senzorii foto produşi de Sony pentru dispozitivele sale mobile. De curând, Apple a cumpărat o companie israeliană numită LinX, care se ocupă cu realizarea de senzori foto de înaltă performanţă, care foloseşte o tehnologie proprietară pentru a oferi imagini mult mai clare în condiţii de iluminare scăzută, cât şi o serie de funcţii mai avansate precum capabilităţi de focalizare după captarea imaginii.
LinX foloseşte mai multe obturatoare pentru a capta cadre statice, lucru care îi permite să înregistreze mai multe informaţii într-o singură imagine. De asemenea, algoritmii de procesare ai companiei ajută la redarea mai corectă a detaliilor şi culorilor înregistrate de senzor, oferind imagini mult mai clare decât pot acum să realizeze smartphone-urile şi tabletele de la Apple. În teorie, senzorii LinX ar putea ajuta la imagini mai bune în lumină slabă, performanţă HDR superioară, şi ar putea aduce şi captarea de fotografii 3D, deşi industria se cam îndepărtează de această tehnologie.
Conform CNBC, LinX a avut un preţ destul de scăzut, spre diferenţă de alte startup-uri vândute în ultimii ani. Se zvoneşte că Apple ar fi plătit undeva în jurul a 20 de milioane de dolari pentru această companie, o sumă infimă comparată cu miliardele încasate în fiecare trimestru. De altfel, Apple mai deţine şi alte companii în Israel, precum Primesense, compania care a dezvoltat tehnologia Kinect folosită de Microsoft, şi Anobit, care dezvoltă memorii flash.
În total, Apple are aproximativ 700 de angajaţi în această ţară, majoritatea din achiziţii de acest gen. Având în vedere imaginile comparative între fotografiile realizate cu un iPhone şi cele cu un senzor LinX comparabil, viitorul fotografiilor pe telefoane Apple este „luminos”. Cu toate acestea, probabil că următoarea generaţie de iPhone nu va beneficia de pe urma tehnologiilor LinX.