Canon EOS R6 Mark III ar putea fi anunțată în 2024. Concurență directă pentru Nikon Z6 III

02.08.2024
Canon EOS R6 Mark III ar putea fi anunțată în 2024. Concurență directă pentru Nikon Z6 III
Canon EOS R6 Mark II

Conform unor noi zvonuri, Canon este foarte aproape să lanseze o a treia cameră mirrorless, pe numele ei EOS R6 Mark III.

EOS R6 Mark III: Senzor și procesor

Ar exista și o listă de specificații pentru noul model. Senzorul, de exemplu, ar fi de 24 MP. Înrudit cu EOS R3, el este preferatul fotografilor profesioniști care o folosesc pentru a surprinde cadre din natură și sport.

Se vehiculează că procesorul va fi DIGIC X, mult mai performant. Va lipsi, însă, acceleratorul DIGIC din EOS R1. Camera ar avea același EVF ca EOS R5 și un ecran LCD de 7,62 cm. S-ar putea să fie puțin mai grea, dar nu atât de mult încât să deranjeze. Nikon Z6 III a fost prima cameră de acest tip cu un senzor cu o viteză de citire mai mare decât cel al EOS R6 II. Un senzor și mai rapid pentru EOS R6 Mark III ar fi o veste excelentă.

Filmări 4K și FullHD

Printre alte specificații interesante se numără sloturile pentru carduri CFexpress și SD UHS-II, precum și filmarea 4K la 120 de cadre pe secundă și FullHD la 240 de cadre pe secundă. Sensibilitatea focalizării ar fi, de asemenea, semnificativ îmbunătățită.

Când ar putea fi lansată Canon EOS R6 Mark III

Existena acestui nou dispozitiv, care va avea senzor full-frame, a fost dezvăluită de Canon Rumors. Potrivit acestora, modelul ar putea fi anunțat la sfârșitul acestui an. Dacă ne uităm la istoricul lansărilor anterioare, R6 și R6 Mark II au fost lansate în 2020 și 2022, respectiv, deci la o distanță de doi ani.

Astfel, zvonul legat de lansare pare să fie credibil, mai ales că Nikon a debutat recent Z6 III. Conform experților, camera lor se apropie de perfecțiune.

Ce preț ar putea avea

Cât despre prețul noului dispozitiv, Canon va trebui să-l țină la un nivel cât de cât acceptabil. Mai ales că R6 Mark II a costat aproximativ 2.500 de dolari.

Dacă Canon va anunța EOS R6 Mark III mai târziu în acest an, ne putem aștepta ca ea să devină disponibilă la începutul lui 2025. Se anunță o posibilă competiție interesantă cu Z6 III de la Nikon.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult