DJI versus GoPro: Tot ce se știe despre noile modele de camere de acțiune înainte de lansarea oficială

30.08.2024
DJI versus GoPro: Tot ce se știe despre noile modele de camere de acțiune înainte de lansarea oficială
Sursa foto: DJI

În ultimele zile a apărut o serie de scurgeri de informații legate de noile camere de acțiune de la GoPro și DJI, mai exact despre modelele Hero 13 Black și Osmo Action 5 Pro.

Se pare că zvonurile recente legate de aceste două noi modele indică spre noi vârfuri de lance în segmentul camerelor de acțiune.

DJI Osmo Action 5 Pro: Specificații

Acest nou model este succesorul lui Action 4 și pare să păstreze multe dintre specificațiile lui.

Conform imaginilor scurse online de user-ul JasperEllens de pe fostul Twitter, camera va folosi același senzor CMOS de 1/1.3 inci cu o diafragmă f/2.8 și un câmp vizual de 155 de grade.

Cu toate acestea, se pare că senzorul este descris ca fiind „complet nou”. Asta nu poate să însemne decât posibile îmbunătățiri ale calității imaginilor.

Baterie îmbunătățită

Una dintre cele mai interesante actualizări ar fi durata de viață extinsă a bateriei, care ar putea ajunge la patru ore. Adică o îmbunătățire semnificativă față de modelul anterior.

Un alt avantaj ar putea fi înregistrarea audio „profesională” cu ajutorul unei conexiuni DJI Mic la portul USB-C al camerei, deși nu este clar cum diferă aceasta de modelul Action 4.

Posibilitatea de a conecta un microfon extern de înaltă calitate ar putea fi un atu major pentru vloggeri.

Autofocus-ul pare să fi fost, de asemenea, îmbunătățit, cu o capacitate sporită de a urmări subiecții cu o precizie aparent mai mare.

Ce preț va avea noua cameră de acțiune

În ceea ce privește prețul și data lansării, deși nu există informații oficiale, se estimează că DJI Osmo Action 5 Pro ar putea costa în jur de 360 de euro.

GoPro Hero 13 Black

Rivalul direct al lui DJI pare să urmeze o traiectorie similară în ceea ce privește actualizările. Ambele camere par să opteze pentru îmbunătățiri conservative, mai degrabă decât pentru schimbări radicale.

Fanii sperau la introducerea unui senzor de 1 inci, dar se pare că ambele companii au decis să mențină senzori mai mici.

Deși actualizările pentru DJI Osmo Action 5 Pro și GoPro Hero 13 Black par a fi mai degrabă incrementale, acestea continuă să ofere îmbunătățiri semnificative în domenii cheie precum autonomia bateriei, calitatea audio și performanța autofocus-ului.

Sursa: TechRadar

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult