Moment mult așteptat de fotografi: Sigma lansează primul obiectiv pentru montura Canon RF

Moment mult așteptat de fotografi: Sigma lansează primul obiectiv pentru montura Canon RF
Foto: Sigma

Sigma a lansat oficial primul obiectiv pentru montura Canon RF: 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary.

Se știa că Sigma urmează să lanseze primul obiectiv pentru montura Canon RF după ce Canon a decis în cele din urmă, în aprilie, să le permită producătorilor terți Sigma și Tamron să creeze astfel de obiective, iar acum se știe că obiectivul 18-50mm va ajunge pe rafturi pe 11 iulie.

Acest moment a fost de mult timp așteptat de fotografi. Camerele mirrorless crop-sensor (APS-C) de la Canon, precum Canon EOS R7, EOS R50 și EOS R10 erau limitate; până în acest moment, aceste camere au avut un deficit sever de obiective decente, mai ales în comparație cu cele mai bune camere Sony, precum A6700, care se bucură de o mare varietate.

Sigma a lansat primul obiectiv pentru montura Canon RF

Situația începe să se schimbe, iar Sigma 18-50mm este o adăugare excelentă de la un producător terț pentru montura RF. Obiectivul APS-C oferă o distanță focală echivalentă de 24-75mm cu o diafragmă maximă constantă de f/2.8; acesta este practic obiectivul de mijloc din „sfânta treime” a zoomurilor f/2.8.

Nu numai că acest zoom clasic versatil este un obiectiv potrivit pentru utilizarea zilnică în peisaje, portrete și evenimente, dar este cel mai „rapid” obiectiv RF-S disponibil, datorită diafragmei sale de f/2.8, cele patru obiective RF-S actuale de la Canon având zoomuri cu diafragmă mai mică și variabilă.

Este, de asemenea, un obiectiv cu o valoare foarte bună, lansându-se la prețul de 499 de dolari.

Obiectivul APS-C de la Sigma, deja disponibil în versiunile L-Mount, Sony E-mount și Fujifilm X-Mount, a fost ajustat pentru montura Canon RF pentru a suporta Servo AF de la Canon, corectarea aberațiilor în cameră și pentru a se asigura că motorul de autofocus și comunicarea sunt la nivelul necesar pentru camerele Canon.

Obiectivul este rezistent la stropi și praf și cântărește doar 300g, ceea ce este o realizare impresionantă pentru un obiectiv zoom f/2.8 și face ca 18-50mm să fie de dimensiunea perfectă pentru camerele mirrorless APS-C de la Canon, notează Tech Radar.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ştefan Trepăduș este blogger din 2009, abordând subiecte legate de cultură și de tehnologie. După un an petrecut într-o agenție de social media și doi ani în presa locală, el s-a reîntâlnit cu domeniile mai dragi inimii lui, știința și tehnologia, în cadrul grupului Gândul Media Network. citește mai mult